Wandel over wonderschoon Wildrijk

Routes
Het Wildrijk
© Ronald van Wijk
Routes

Wandelroute over Wildrijk: een verwilderde buitenplaats 

Wandel deze korte, prachtige route door Het Wildrijk. Het mooist is het Wildrijk als de stinsenplanten bloeien. Ooit was het een buitenplaats, gesticht in de net drooggemaakte polder De Zijpe, met lanen, vijvers, waterpartijen. Alles strak en in de tuinmode van die tijd. Inmiddels heeft de natuur de regie volkomen overgenomen. Dit is afhankelijk van het weer eind april of begin mei.

Onderweg: wilde hyacinten, de dichtersnarcis en zangvogels

Wilde hyacinten, ooit hier geplant, zijn verwilderd en kleuren in het voorjaar de bosbodem blauw. En zo zijn er meer verwilderde stinsenplanten te vinden, zoals de dichtersnarcis en boerenkrokus. In deze oase te midden van het bollenland leven zangvogels en vleermuizen, die een slaapplaats hebben gevonden in oude bunkers en in de vleermuisaksten.

kinderen spelen
© Wim Apswoude

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven