Ontdek het Ilperveld met de Opstapp-app

Routes
Kano Ilperveld
© Katinka Krijgsman
Routes

Zoek de punten en ontdek het Ilperveld

De Opstapp-app is een echte aanrader voor gezinnen en leergierige volwassenen. Wat is er leuker dan zelf op ontdekkingstocht te gaan in de natuur? De boswachter heeft daarom een speurtocht voor je uitgezet. Leuk voor groot en klein. Gebruik je speurneus, zoek de punten en geef antwoord op de vragen. Eens kijken wat jij weet van de natuur! De Opstapp-app vervangt de vroegere Speurneus-app.

Hoe werkt het?

Download als je Wifi hebt de Opstapp-app uit de Play store of in de Apple App Store op je telefoon. Zet je GPS aan en zorg er voor dat je batterij vol is. Ga met kano of andere boot naar de ingang van het Ilperveld en als je bij het startpunt bent, verschijnen op het scherm de punten die je moet opzoeken. Enkele zijn lopend te bereiken, maar de meeste kan je alleen varend bereiken. Als je zo’n punt hebt gevonden, krijg je een vraag. Weet je de antwoorden op alle vragen?

Er is ook een Opstapp-tocht in deze natuurgebieden: Helderse Duinen, Buitenplaats Leyduin en Wildrijk.

Speurneusapp in het Wildrijk
© Dutchphoto

Praktische informatie

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven