Routebeschrijving Ilperveld

Bezoekerscentrum Ilperveld / Klaas Ros
© Klaas Ros

Routebeschrijving naar het Ilperveld

Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. Google Maps.

Met de fiets

Vanuit Amsterdam: (30 minuten vanaf pont over IJ naar Buiksloterweg) zie bijlage onderaan voor routebeschrijving.
Vanuit Purmerend: (30 minuten vanaf de brug in Weidevenne) langs de westelijke kant van het Noordhollandsch kanaal naar het zuiden richting Amsterdam.

Openbaar Vervoer

RNet Bus 301, 304, 306, 307 en 308 vanuit Amsterdam en Purmerend uitstappen halte Splitsing / Pontje ’t Schouw te Watergang. Oversteken met pont. Lopen langs het kanaal in noordelijke richting (20 minuten).

Met de auto

Als u met de auto komt, kan de navigatie apparatuur u in de verkeerde richting sturen. Daarom kunt u beter via onderstaande beschrijvingen rijden:
1. Als u vanuit de Coentunnel of Zeeburgertunnel komt volg dan de ring A10 Noord, neem afslag Landsmeer (s117) en ga in centrum Landsmeer bij supermarkt Albert Heijn rechtsaf (dit is de Van Beekstraat). Deze rijdt u uit tot aan het Noordhollandsch kanaal. Daar gaat u linksaf de Kanaaldijk op. Het bord verboden inrijden geldt niet voor bezoekers van Landschap Noord-Holland. Na 1,7 km vindt u ons aan uw linkerhand.

2. Vanaf Broek in Waterland (N247) rijdt u door tot aan de ring A10 Noord en daarna richting Landsmeer (s117) Verder: zie boven. Ook als u via de IJtunnel rijdt, doorrijden tot A10 Noord en daarna richting Landsmeer (afslag s117).

3. Als u vanuit Purmerend komt, rij dan via Purmerland naar centrum Landsmeer en sla bij supermarkt Albert Heijn linksaf de van Beekstraat in. Daarna als hierboven vermeld. De route Purmerland – Landsmeer is op weekdagen tijdens de spits (= 06.00 – 09.00) niet toegestaan. Dit geldt ook als u vanaf Purmerend de Kanaaldijk afrijdt.

4. Komt u vanaf de oostkant van het Noordhollandsch kanaal? Dan oversteken met de pont van Ilpendam en dan linksaf de Kanaaldijk op. Via de pont van Landsmeer (bij het Dijkhuis) rechtsaf de Kanaaldijk op. Let op de vaartijden! U kunt er ook voor kiezen door te rijden naar de A10 noord en daarna afslag Landsmeer te nemen. Verder: zie boven.

Gebruik de volgende gps-coördinaten 52.44075 en 4.94960.

Met een (school)bus

Sinds 2019 kunnen schoolbussen de passagiers vervoeren naar de Weegbreesingel voor nr. 35 te Landsmeer. Daar is een uit- en instapplaats. De passagiers worden daar door onze boot met schipper opgehaald. De bussen kunnen parkeren op het grote parkeerterrein aan de Sportlaan te Landsmeer. Als u met een schoolbus wilt komen, geef dit dan aan bij het reserveren van uw activiteit.

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?