Routebeschrijving Ilperveld

Bezoekerscentrum Ilperveld / Dutchphoto
© Dutchphoto

Routebeschrijving naar het Ilperveld

Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. Google Maps.

Met de fiets

Vanuit Amsterdam: (30 minuten vanaf Pont naar Buiksloterweg) zie bijlage onderaan voor routebeschrijving.
Vanuit Purmerend: (30 minuten vanaf de brug in Weidevenne) langs de westelijke kant van het Noordhollands kanaal naar het zuiden richting Amsterdam.

Openbaar Vervoer

RNet Bus 301, 304, 306, 307 en 308 vanuit Amsterdam en Purmerend uitstappen halte Splitsing / Pontje ’t Schouw te Watergang. Oversteken met pont. Lopen langs het kanaal in noordelijke richting (20 minuten).

Met de auto

Als u met de auto komt, kan de navigatie apparatuur u in de verkeerde richting sturen. Daarom kunt u beter via onderstaande beschrijvingen rijden:
1. Als u vanuit de Coentunnel of Zeeburgertunnel komt volg dan de ring A10 Noord, neem afslag Landsmeer (s117) en ga in centrum Landsmeer bij supermarkt Deen rechtsaf (dit is de Van Beekstraat). Deze rijdt u uit tot aan het Noord-Hollands kanaal. Daar gaat u linksaf de Kanaaldijk op. Het bord verboden inrijden geldt niet voor bezoekers van het Landschap Noord-Holland. Na 1,7 km vindt u ons aan uw linkerhand.

2. Vanaf Broek in Waterland (N247) rijdt u door tot aan de ring A10 Noord en daarna richting Landsmeer (s117) Verder: zie boven. Ook als u via de IJtunnel rijdt, doorrijden tot A10 Noord en daarna richting Landsmeer (afslag s117).

3. Als u vanuit Purmerend komt rijd dan via Purmerland naar centrum Landsmeer en sla bij supermarkt Deen linksaf de van Beekstraat in. Daarna als hierboven vermeld. De route Purmerland – Landsmeer is op weekdagen tijdens de spits (= 06.00 – 09.00) niet toegestaan. Dit geldt ook als u vanaf Purmerend de Kanaaldijk afrijdt.

4. Komt u vanaf de oostkant van het kanaal? Dan oversteken met de pont van Ilpendam en dan linksaf de Kanaaldijk op. Via de pont van Landsmeer (bij het Dijkhuis) rechtsaf de Kanaaldijk op. Let op de vaartijden! U kunt er ook voor kiezen door te rijden naar de A10 noord en daarna afslag Landsmeer te nemen. Verder: zie boven.

Gebruik de volgende gps-coördinaten 52.44075 en 4.94960.

Magazine nr. 3

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je alles over eendenkooien, duinbeken en vlinders. Met wandelroute (19 km) bij Julianadorp en 't Zand.

Naar boven