Beleef Midzomernacht bij een vaartocht door het Ilperveld

Excursies
Ilperveld zonsondergang / Eric van Poppel
© Eric van Poppel
Excursies

Zonsondergang in het Ilperveld

De vaartocht begint nog in de schemering maar al snel valt de nacht. Een bijzondere belevenis, want in het duister beleef je de natuur heel anders. Sommige moerasvogels laten zich ook in het donker horen en met wat geluk vliegen er vleermuizen.

Natuur beleven in het donker
Aan boord van de excursieboot, glijdend tussen de rietkragen, de geluiden van de nacht ondergaan. Gakkende ganzen, kwakende eenden en andere vogels die van zich laten horen. We hopen op een heldere hemel om ook van de sterren te kunnen genieten.

Tips van de boswachter

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn welkom.
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
  • Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

    Als op de dag van de excursie blijkt dat je toch niet aanwezig kunt zijn in het Ilperveld laat dat dan graag telefonisch weten aan het Bezoekerscentrum: 06-33319666. 
    Dit nummer is alleen bereikbaar op de dag van de excursie. De gids en de groep hoeven dan niet onnodig op je te wachten.
Nachtvaartocht / Klaas Ros

Praktische informatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.