Bijlmerweide Natuurontwikkeling

Vrijwilligersgroep
Regio
Amsterdam
Soort werk
Landschapsbeheer
Beschikbaarheid
Nieuwe vrijwilligers zijn welkom
Website
https://geerdinkhof.nl/bijlmerweide/
bijlmerweide

De Bijlmerweide is de groene long van de Bijlmer

De Bijlmerweide is 50 ha groot en maakt deel uit van het Natuur Netwerk Nederland en de Diemerscheg. Het noordelijke gedeelte behoort tevens tot de hoofdgroenstructuur van Amsterdam. Hier wisselen kleine loofbossen, waterpartijen met rietoevers en bloemrijke hooilanden elkaar af. Vele rietorchissen zijn hier te zien.

Vrijwilligers  van onder andere Geerdinkhof dragen bij aan het onderhoud. Zo helpen zij bij het hooien, de amfibiepoelen onderhouden, broeihopen voor ringslangen aanleggen en monitoren, wilgen knotten en takkenrillen aanleggen.

Recentlijk zijn de waterpartijen in het park aangepast. De oevers zijn vlak gemaakt en opnieuw ingeplant. Zo is de waterbergingscapaciteit en de diversiteit van de flora vergroot. Elke derde zaterdag ochtend van de maand werken zij onder begeleiding van een medewerker van de ecoploeg van de gemeentelijke groenploeg.  

Geïnteresseerd om mee te helpen? Neem dan contact op met de coördinator via het e-mailadres bijlmerweide@geerdinkhof.nl

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.