Bijlmerweide Natuurontwikkeling

Vrijwilligersgroep
Regio
Amsterdam
Soort werk
Landschapsbeheer
Beschikbaarheid
Nieuwe vrijwilligers zijn welkom
Website
https://geerdinkhof.nl/bijlmerweide/
bijlmerweide

De Bijlmerweide is de groene long van de Bijlmer

De Bijlmerweide is 50 ha groot en maakt deel uit van het Natuur Netwerk Nederland en de Diemerscheg. Het noordelijke gedeelte behoort tevens tot de hoofdgroenstructuur van Amsterdam. Hier wisselen kleine loofbossen, waterpartijen met rietoevers en bloemrijke hooilanden elkaar af. Vele rietorchissen zijn hier te zien.

Vrijwilligers  van onder andere Geerdinkhof dragen bij aan het onderhoud. Zo helpen zij bij het hooien, de amfibiepoelen onderhouden, broeihopen voor ringslangen aanleggen en monitoren, wilgen knotten en takkenrillen aanleggen.

Recentlijk zijn de waterpartijen in het park aangepast. De oevers zijn vlak gemaakt en opnieuw ingeplant. Zo is de waterbergingscapaciteit en de diversiteit van de flora vergroot. Elke derde zaterdag ochtend van de maand werken zij onder begeleiding van een medewerker van de ecoploeg van de gemeentelijke groenploeg.  

Geïnteresseerd om mee te helpen? Neem dan contact op met de coördinator via het e-mailadres bijlmerweide@geerdinkhof.nl

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven