Bee Heroes

Vrijwilligersgroep
Regio
Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer
Soort werk
Landschapsbeheer
Beschikbaarheid
Nieuwe vrijwilligers zijn welkom
Website
https://beeheroes.nl/nl/
Pluimvoetbij Sonja Goed
© Sonja Goed

Voor, door en over bijen

Bee Heroes is een project, voor, door en over bijen én mensen. Met dit project biedt het team een divers programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, scholen, ouders met kinderen en andere geïnteresseerden. Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor de bijenvolken. Daarnaast onderhoudt de vrijwilligersgroep in het dorp Vijfhuizen 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden. Werkzaamheden zijn inzaaien, wieden, het maaisel afvoeren, bij-wateren, bij-planten, bij-zaaien en struwelen aanleggen.

De groep wil zoveel en zo goed mogelijk de lokale biodiversiteit in de velden vergroten. Hiervoor is in ieder geval een slimme continuering van het beheer nodig. De werkdagen zijn voor wat betreft de bijdragen van de vrijwilligers flexibel, zowel in tijd als in type werkzaamheden.

Voor meer info over het Bee Heroes project mail naar info@beeheroes.nl 

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven