Vacature vrijwilliger natuurbeheer Spaarnwouderveen en Batterij

Spaarnwouderveen /  F. Buissink

Vacature vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud Spaarnwouderveen en Batterij

Vlak bij het dorp Halfweg ten westen van Amsterdam beheren we het veenweidegebied Spaarnwouderveen en Batterij. Dit gebied is niet toegankelijk voor publiek. Er ligt een ouderwets verdedigingswerkje dat schuilgaat achter bosjes en begroeiing. De aanwezigheid van heide maakt het gebied bijzonder, in de rietkragen nestelen de verschillende rietvogels en het aanwezige water staat bekend om zijn libellenrijkdom. 

Veel werkzaamheden in deze natuurgebieden wordt uitgevoerd door een vrijwilligersgroep, voor deze groep zoeken we versterking.

Wat ga je doen?

De vrijwilligers werken van september t/m februari 1 keer in de maand van 10.00 uur tot ongeveer 15:00 uur. Het werk is divers; boompjes uitsteken, wilgenbosjes zagen, graslandjes en rietveldjes maaien en harken. Er zitten alleen maar voordelen aan het werken in de natuur, het is gezellig, je levert een directe bijdrage aan het in stand houden van natuur om de hoek, komt op hele mooie plekjes én je hoeft niet meer naar de sportschool!

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak.

Wat bieden wij

  • Zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in onze natuurterreinen
  • Materiaal, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Begeleiding bij het werk

Wij zorgen voor lekkere koffie/thee en vlaai! Zorg zelf voor werkkleding en laarzen (het kan drassig zijn).

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je meer informatie, neem dan contact op met coördinator Marc van Schie: marcmargriet@hetnet.nl

 

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.