Vacature vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud De Liede

Oeverlanden Liede / Dutchphoto
© Dutchphoto

Vacature vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud De Liede in Haarlem-Oost

De oeverlanden van De Liede vormen een parel aan de oostkant van Haarlem. Er groeien zeer bijzondere planten waaronder het vleesetende plantje zonnedauw, maar het meest bijzondere is de lepelaarkolonie. Omdat een spoorlijn en een snelweg De Liede doorsnijden, zijn er twee verschillende delen ontstaan met elk een eigen karakter. De Liede is van oorsprong een veenstroom die water van een hoogveengebied naar het IJ bracht. Het kent veel landschappelijke verrassin­gen. Veel werkzaamheden in deze natuurgebieden wordt uitgevoerd door een vrijwilligersgroep. Voor deze groep zoeken we versterking!

Wat ga je doen?

In deze gebieden wordt handmatig onderhoud uitgevoerd door een vaste groep vrijwilligers. Het werk bestaat vooral uit maai- en hooiwerkzaamheden en zaagwerk. De groep werkt vanaf juli of augustus t/m februari iedere laatste zaterdag in de maand van 10.00 tot ca. 14.30 uur. Werken in de natuur biedt alleen maar voordelen: het is gezellig, je levert een directe bijdrage aan het in stand houden van natuur om de hoek, komt op hele mooie plekjes én je hoeft niet meer naar de sportschool! 

Wie zijn wij?

Wij zijn Landschap Noord-Holland, dé natuurorganisatie van Noord-Holland die zich al meer dan 85 jaar inzet voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Dat doen we in circa 100 eigen natuurgebieden, door aankopen en beheren van natuur, met hulp van vrijwilligers, sponsors en ruim 33.000 donateurs. Samen met vrijwilligers, agrariërs en aannemers voert elk gebiedsteam de coördinatie over het zelfstandige beheer van zo’n 30 natuurgebieden. Een aantal van onze natuurgebieden wordt beheerd door een vaste vrijwilligersgroep, waarvan sommigen wekelijks de handen uit de mouwen steken en anderen een aantal keren per jaar. 

Wat breng je mee?

  • In teamverband kunnen en willen werken
  • Omgaan met handgereedschap, zoals hooihark, hooivork, hand- en beugelzaag
  • Belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland
  • Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak

Wat bieden wij

  • Begeleiding in het werk
  • Leuke fysieke werkzaamheden op mooie locaties
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van machines
  • Aansluiting bij vrijwilligers met interesse voor de natuur
  • Een kleine onkosten- of reisvergoeding, of belastingaftrek op basis van gewerkte uren

Interesse?

Stuur dan direct jouw motivatie aan boswachter Gert Jan Gebben via gj.gebben@landschapnoordholland.nl 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Gert Jan: 088 - 00 64 436.
 

 

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.