Huis Leyduin vanuit de lucht

Eerherstel voor tuin van Huis Leyduin

Ooit lag er bij Huis Leyduin een sierlijke tuin, vol groene pracht en praal. Dat ontwerp is door de jaren verloren gegaan. Met jouw hulp brengen we de glorie weer terug en kan iedereen er straks van genieten
€ 0 € 50.000
€ 28.892

Samen geven we het huis de verloren tuin terug

Dit jaar bestaat Huis Leyduin 100 jaar. Het imposante landhuis in Vogelenzang is nog steeds dé blikvanger van de buitenplaats. Maar de tuin heeft zichtbaar betere tijden gekend. Het prachtige ontwerp van vroeger is verdwenen. Die oude glorie willen we herstellen door nieuwe bomen, bloeiende borders en een verhoogd groen terras aan te leggen. Ook de oprijlanen en entrees worden gerenoveerd. Met deze actie hopen we een deel, € 50.000, van de verwachte kosten te financieren. Doe je mee met een gift? Elk bedrag is van harte welkom. Dat wordt straks een feest om te bezoeken!

Ja, ik doneer eenmalig: 

Keuze m2
Mijn bijdrage

Als giftgever ontvang je een digitaal boekje vol oude foto’s, kaarten en anekdotes van vroegere bewoners

Mijn gegevens
Liever anoniem doneren? Kies dan voor het gemak van een Tikkie
Relatietype
Adres
Om uitvoering te kunnen geven aan de donatie, verwerken we jouw gegevens in onze administratie, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij gebruiken de gegevens om je op de hoogte te houden over het verdere verloop van de campagne 'Huis Leyduin op een voetstuk'. Meer informatie over ons beleid t.a.v. persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring.

"Met deze drie stappen geven we het huis weer een prachtige tuin"

Vanaf een afstandje lijkt het een mooi plaatje, maar wie Huis Leyduin van dichtbij bezoekt, gelooft zijn ogen niet. Boswachter Kees Perquin neemt je mee op een rondleiding en licht de plannen toe.

Bekijk het plan
Kees Perquin
© Cees de Jonge

Dankzij giftgevers al veel bereikt op de buitenplaats

In de afgelopen 10 jaar hebben we veel energie gestoken in het herstellen van de monumentale gebouwen. Zwarte schuur, Juffershuis, Belvedère; stuk voor stuk liggen ze er nu prachtig bij. Ook de natuur kreeg een flinke impuls. In de herstelde vochtige graslanden voor het huis komt tegenwoordig weer een hele reeks aan zeldzame duinplanten uitbundig tot bloei. Hier rennen de hazen in het rond, kwaken de kikkers in de sloten en brengen ooievaars hun jongen groot. Even verderop in het bos kreeg de Leybeek weer glooiende natuuroevers. Veel van deze projecten zijn mogelijk gemaakt dankzij de steun van giftgevers. We hebben enorm veel zin om met de volgende stap aan de slag te gaan: een nieuwe, prachtige tuin bij het huis.

Stukje bij beetje hebben we de buitenplaats verbeterd. Zie hieronder een impressie van de gerealiseerde projecten.