Routebeschrijving Buitenplaats Leyduin

Kakelye op de parkeerplaats van Leyduin / Ilse Miedema

Routebeschrijving Buitenplaats Leyduin

Buitenplaats Leyduin ligt bij Vogelenzang, tussen de Leidsevaartweg en de Vogelenzangseweg. De particuliere parkeerplaats is gratis voor wandelaars en gasten van Huis Leyduin en Gasterij Leyduin. Uitsluitend geopend tussen zonsopgang en zonsondergang. Geen toegang voor voertuigen met aanhangers of met een hoogte van meer dan 2,10 m. Loodrecht op de hagen parkeren. Fietsendragers demonteren. Er geldt een afsleepregeling bij overtredingen. 

Met de auto

Het navigatieadres van het parkeerterrein is: Woestduinweg 4 te Vogelenzang in. Vlak voordat u dit punt bereikt, ziet u rechts het parkeerterrein. Vanaf het parkeerterrein van Leyduin is het 5 minuten lopen naar Huis Leyduin, 10 minuten naar Gasterij Leyduin. De wandelroute is met borden aangegeven. Met de auto de Buitenplaats oprijden is niet toegestaan. Het parkeerterrein is bij informatiepunt De Kakelye.

Met de auto vanaf de Velsertunnel (A22)

Vanuit de tunnel meteen afslaan en de Westelijke Randweg N208 heel eind volgen. Na de bocht in de weg en spoorviaduct rechtsaf slaan (richting Aerdenhout). U rijdt nu 2 km langs de Leidsevaart. Rechtdoor bij Station Heemstede. U passeert een monumentaal pompstation. Doorrijden totdat u links een hoge houten voetgangersbrug ziet. Hier rechtsaf de Manpadslaan op. Na de spoorwegovergang ziet u het parkeerterrein.

Met de auto vanaf A9

Vanaf snelweg A9 (Amsterdam - Den Haag) neemt u afslag Zandvoort/Haarlem-Zuid. De borden Zandvoort volgen tot station Heemstede-Aerdenhout. U kunt niet voor het station links af de Leidsevaart op. Rij rechtdoor, ga het spoor onderdoor en sla dan zo spoedig mogelijk linksaf en rij weer terug richting station, spoor onderdoor en dan rechtsaf, de Leidsevaartweg op. U passeert een monumentaal pompstation. Doorrijden totdat u links een hoge houten voetgangersbrug ziet. Hier rechtsaf de Manpadslaan op. Na de spoorwegovergang ziet het parkeerterrein.

Met auto uit vanuit Leiden, Den Haag, Bollenstreek

De Provinciale weg N206 volgen. Deze maakt op de grens van Zuid- en Noord-Holland een scherpe bocht naar rechts. Ter hoogte van de Tiltenberg (Groot Seminarie) rijdt u Noord-Holland in. Doorrijden tot aan de bebouwing van Vogelenzang en hier direct naar rechts gaan, langs de Leidsevaart blijven rijden. Deze weg 3 km volgen. U passeert uiteindelijk het voormalige station Vogelenzang/Bennebroek, de stenen brug bij Bennebroek negeren, doorrijden totdat u een houten hoge voetgangersbrug ziet over de Leidsevaart. Hier linksaf slaan de Manpadslaan op. Na de spoorwegovergang ziet het parkeerterrein van Buitenplaats Leyduin.

Wandelaars en fietsers

Wandelaars en fietsers kunnen op twee plaatsen vanaf de Leidsevaartweg de Buitenplaats op en vanaf de Vogelenzangseweg op minimaal twee plaatsen. Bij de Kakelye is  een fietsenstalling.

Met het openbaar vervoer

Vanaf station Heemstede-Aerdenhout neemt u bus 9 richting Vogelenzang Dorp. U stapt uit bij halte Waterleiding. U loopt 100 meter door en slaat daar linksaf. U kunt ook vanaf het station langs de Leidsevaart naar de Buitenplaats lopen. Dit is 2 km. Website OV.

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.