Veilige oversteek voor padden

Project
Rugstreeppad
© Jelger Herder

Het vroege voorjaar is een linke tijd voor padden, salamanders en kikkers. Ze ontwaken uit hun winterrust en gaan op pad. Terug naar het slootje of de poel waar ze zelf ooit uit het ei gekropen zijn. Nu zijn ze zelf aan de beurt om voor nieuw nageslacht te zorgen. Er is geen houden aan: er moet gepaard worden. Een linke tijd voor padden en vaak levensgevaarlijk. Oversteekacties kosten vaak vele verkeersslachtoffers onder deze dieren. De provincie Noord-Holland wil hier iets aan doen en maakt oversteekplaatsen voor amfibieën met speciale tunnels. Paddenschermen leiden de padden naar deze tunnels. Deze voorzieningen vragen ook om regelmatig onderhoud. Onze Groenploeg kreeg de opdracht voor het herstellen en vernieuwen van paddenschermen tussen Bakkum en Egmond zodat padden daar weer veilig de weg kunnen oversteken. 

Duurzame schermen

In onder aanneming heeft de Groenploeg tussen Bakkum en Egmond 2,5 km paddenscherm hersteld en vernieuwd. De schermen worden gemaakt van gerecycled plastic planken en palen. Het voordeel van dit materiaal is dat het levenslang mee gaat. Op die manier leveren we ook een bijdrage aan de circulaire economie. En de padden zijn veilig voor een drukke weg. 

Wilt u in uw gemeente ook paddenschermen of -tunnels plaatsen? Neem dan even contact op met onze Groenploeg. Zij komen graag bij u langs voor een gesprek of maken een offerte op maat.

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.