Postcode Loterij steunt uitvoering werkzaamheden vrijwilligers

Project
Aanschaf materialen NPL
© Oeverlanden Blijven

Wensen gaan in vervulling

Aangesloten vrijwilligersgroepen die waardevol beschermingswerk doen, mochten in 2018 bij ons een aanvraag doen van maximaal 500 euro voor een investering of herstel van natuur en landschap in Noord-Holland. De gewenste materialen of werkzaamheden moesten van belang zijn voor de biodiversiteit ter plaatse. In totaal stelde de Nationale Postcode Loterij een bedrag van 10.000 euro hiervoor open. 33 vrijwilligersgroepen deden een gemotiveerde aanvraag voor een bijdrage. Hiervan werden er 27 gehonoreerd en voor 6 aanvragen werd een alternatieve oplossing voor de wensen gevonden.

Zaaigoed voor bijen, herstel boomgaarden, paddenschermen

Tot de gehonoreerde aanvragen behoorden: de aanschaf van handgereedschappen, zaaigoed voor bijen, nieuwe fruitbomen voor het herstel van historische boomgaarden, een paddenscherm voor langs een weg en een aantal lampen voor o.a. het beschermingswerk van kerkuilen, padden en ijsvogels.

Ook werd dankzij een gehonoreerde aanvraag met behulp van een kraantje een dichtgegroeide amfibieënpoel open gegraven door de natuurouders van de Gouwe Plek in Landsmeer. Zij beheren samen met basisschoolkinderen een bij de Augustinusschool gelegen moeraslandje.

 

Bijenhotel materialen NPL
© Oeverlanden Blijven
Bijenhotel
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.