Ineke Wynia

Medewerker ecologie
Ineke Wynia natuurlijke Zaken
© Cees de Jonge

Onderzoek doen is net als puzzelen

Elk onderzocht proces in het landschap is een puzzelstukje van hoe het landschap in elkaar zit. Het mooiste is als al deze stukjes samen komen en leiden tot nieuwe inzichten en oplossingen.

In 2019 is Ineke afgestudeerd voor de opleiding Bos en Natuurbeheer met de specialisatie Toegepaste Ecologie aan Van Hall Larenstein te Velp. Hierna is ze aan de slag gegaan bij een ingenieursbureau in Friesland waar ze werkte aan diverse projecten om de kwaliteit van het groen in het Friese landschap te verbeteren. Ineke is gespecialiseerd in ecologie, met name flora en weidevogels. In haar vrije tijd is ze actief als weidevogelbeschermer. Van vraagstukken over de relatie tussen bodem, water en vegetatie wordt Ineke enthousiast. Zoals het achterhalen van de effecten van het inlaten van water op de vegetatie of het achterhalen van de oorzaken van verzuring. Ze is breed inzetbaar en ze heeft ervaring met het doen van quickscans, het maken van vegetatieopnamen en het monitoren van weidevogels.

Veldwerk vindt Ineke leuk om te doen, maar ze vindt het vooral interessant worden als de gegevens nieuwe inzichten opleveren. Door gedetailleerd te werken en analytisch te denken, werkt ze toe naar creatieve en haalbare oplossingen. Waarbij goed en gedegen onderzoek vooraf een voorwaarde is. Bij al haar werkzaamheden staat de kwaliteit voorop.

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven