Welkom Vogelhospitaal in Haarlem!

Huismus
© Leo Hofland
Datum
vr. 21 januari 2022

Nieuwe tuin voor de vogels

Afgelopen maand sloot zich een nieuwe vrijwilligersgroep bij ons aan: de vrijwilligers van het vogelhospitaal in Haarlem. Wij heten ze hierbij van harte welkom! 

Aanleg vogel- en educatietuin

Het terrein waarop de vrijwilligers actief zijn is ca. één hectare groot. Er is al een mooie ‘educatietuin’ aangelegd. De planten, struiken en bomen trekken insecten aan die op hun beurt vogels de tuin in lokken. In het voorjaar zal het een insectenwalhalla zijn! Er slingert een houtsnipperpaadje over het terrein dat is gemaakt met snippers die uit de volières komen. Achter het gebouw ligt nóg een tuin-in-aanleg. Er zijn plannen om deze nieuwe tuin in dezelfde stijl als de bestaande educatietuin te beplanten. Er komt een poel en aan de slootkant zal een deel afgegraven worden om er een plas/dras-situatie te creëren. Verder staat er een mooie zwaluwentil die helaas (nog) onbewoond is. Basisscholen uit de buurt bezoeken de tuin om kennis over insecten op te doen. En er is overleg met de vrijwilligersgroep van de Hekslootpolder, die een aangrenzend perceel beheert.

Informatiepaneel Vogelhospitaal

Goede start

Als het terrein volledig(er) is aangelegd, kunnen de vogels die in het hospitaal herstellen direct vanuit de tuin zelf losgelaten worden, in plaats van eerst een (voor de vogels stressvolle) autorit te moeten maken. Dat is een prachtig vooruitzicht! We wensen de groep veel succes met de verdere aanleg van de tuin en hopen dat er veel insecten komen zodat de herstelde vogels een goede nieuwe start hebben.

Meer lezen n.a.v. dit artikel? Vogelhospitaal

Peter Mol

Functie

Projectmedewerker Betrekken bij Groen

De afgelopen jaren heeft Peter zich ontwikkeld tot een centrale vraagbaak voor de inmiddels 130 aangesloten vrijwilligersgroepen. Ook geeft hij basiscursussen Ecologie en Natuurbeheer, cursussen beheerplannen schrijven en helpt hij vrijwilligersgroepen bij projecten ter verbetering van hun terreinen.

Neem contact op
peter mol
Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven