Stormschade in onze natuur

29 juli 2023 Leyduin impressie werkzaamheden na afloop
Datum
do. 20 juli 2023

Bosrijke gebieden weer open voor bezoek

Ook in onze natuurgebieden heeft storm Poly op 5 juli 2023 veel schade aangericht. Alles is nu opgeruimd en dus zijn onze bosrijke natuurgebieden weer open voor bezoek. We heten natuurliefhebbers van harte welkom!

Er is de afgelopen weken hard gewerkt met boswachters, groenploeg, aannemers en vrijwilligers om omgevallen bomen weg te halen en paden weer begaanbaar en veilig te maken te maken.

Boswachter Anne Albers: "Bedankt voor alle begrip, in totaal zijn in onze bosrijke gebieden wel zeker 120 bomen gesneuveld of flink gesnoeid. Losse stammen en takken laten we liggen in de natuur. Ze vormen een mooie takkenril of we sluiten er rustgebieden mee af. Insecten zijn er dol op en die vormen weer voedsel voor spechten en andere dieren."

Anne Albers

Functie

Boswachter Buitenplaatsen en Forten

Anne beheert diverse natuurgebieden van Zuid-Kennemerland tot aan de Forten van de Stelling van Amsterdam. Samen met vele vrijwilligers zorgt hij ervoor dat deze gebieden in topstaat blijven, zowel cultuurhistorisch als ecologisch! Zo kunnen wij allemaal blijven genieten van deze gezichtsbepalende en monumentale plekken in Noord-Holland.

Neem contact op
Boswachter Anne Albers
© Annemarie Bergfeld
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven