Ringslang spotten, libellenroute lopen of broedvogels waarnemen?

Soorten inventariseren
Datum
di. 14 juni 2022

Kom naar de inloopavond op 21 juni als je het leuk vind om te helpen. Locatie: de Bullekerk in Zaandam. 

De vele planten- en diersoorten die in Zaanstad voor komen, zorgen voor een afwisselende natuur. Natuurlijke Zaken (de zakelijke dienstverlening van Landschap Noord Holland) en de gemeente Zaanstad, willen graag weten hoe het met die dieren en planten gaat. Oftewel: zij willen graag de Zaanse biodiversiteit in kaart brengen. En daar is hulp bij nodig. Dus wie het leuk vindt om te helpen, kan zich als vrijwilliger aanmelden. Dé kans om lekker in de natuur bezig te zijn.

Zaanse natuur in kaart brengen op 21 juni a.s.

Draag jij de Zaanse natuur een warm hart toe en wil je jouw kennis over de natuur vergroten? Kom naar de inloopavond op 21 juni van 19.00 tot 21.00 uur in de Bullekerk, Westzijde 75 in Zaandam. Deze avond organiseert Natuurlijke Zaken, samen met de gemeente Zaanstad. Hier vertellen ecologen je van alles over bijzondere diersoorten, hoe je die in de natuur herkent, waar je ze vindt en hoe die waarnemingen helpen om de biodiversiteit in Zaanstad nog beter te beschermen.

Bijzondere soorten zoeken

Je hoort tijdens de inloopavond welke soorten in kaart gebracht worden. Behalve ringslangen, libellen en broedvogels, gaat het bijvoorbeeld ook om rugstreeppadden, dagvlinders, vissen en wezels. Lekker de natuur in. Hoe je ze kunt spotten, verschilt. Voor de rugstreeppad gaat je ’s avonds een rondje fietsen om ze te horen. Voor de ringslang wandel je ’s ochtends een rondje om ze te kunnen zien. Voor vissen ga je met een schepnet aan de slag en de wezel zoeken we met speciale camera’s. In enkele (gratis) bijeenkomsten en excursies leren we je graag, hoe dit in zijn werk gaat.

Bijzondere natuur zit overal

Ook kun je op de inloopavond op grote kaarten zien, waar de plekken liggen, waar we aan de slag gaan. Misschien liggen die wel in een park dicht bij jouw huis. We hopen dat je naar de inloopavond komt en dat jouw enthousiasme en nieuwsgierigheid daarna is gewekt. Het allermooiste is natuurlijk als je je dan aanmeldt als vrijwilliger. Geïnteresseerden houden wij op de hoogte van de data van de bijeenkomsten en de excursies die we gaan organiseren.

Meer weten? Voor vragen kunt u mailen naar info@natuurlijkezaken.nl.

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven