Nieuwe directeur aan het roer

Bas Rüter in Ilperveld
© Cees de Jonge
Datum
di. 14 maart 2023

De Raad van Toezicht heeft Bas Rüter per 1 mei 2023 aangesteld als nieuwe directeur van Stichting Landschap Noord-Holland. Hij volgt Ernest Briët op, die eind september vorig jaar afzwaaide om wethouder te worden van de gemeente Bergen.  

Passie voor natuur in Noord-Holland

Bas Rüter: “Het is voor mij een grote eer om het stokje van Ernest over te mogen nemen. Als Noord-Hollander en als bioloog gaat de natuur in onze provincie mij erg aan het hart. Ik zal deze passie combineren met mijn kennis en ervaring in het landelijk gebied. De natuur staat al jarenlang enorm onder druk. Landschap Noord- Holland heeft daarin een belangrijke rol te spelen: in natuurbeheer, lobby, bewustwording en advies. Die uitdaging ga ik heel graag vormgeven samen met het team van specialisten van het Landschap.” 

Rosemarijn Dral, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Bas hebben we leren kennen als een prettig mens, gedreven en in staat verbinding te leggen. Er gebeurt veel in het landelijk gebied, vele transities zijn gaande en het Landschap staat daar middenin. We zijn blij dat we met Bas die verbindende directeur hebben die tegelijk koers houdt voor de natuur." 

Over Bas Rüter  

Bas Rüter  is opgeleid als bioloog aan de Wageningen Universiteit. Hij startte zijn carrière als lobbyist en fondsenwerver bij Het Zuid-Hollands Landschap. Daarna werkte hij 17 jaar bij Triodos Bank om vervolgens de overstap te maken als directeur Duurzaamheid & klimaat bij de Rabobank. Begin 2022 werd hij hoofd Voedseltransitie bij deze bank.  

Bas heeft zijn werk altijd gecombineerd met vrijwilligerswerk. Zo is hij voorzitter van Bionext, de brancheorganisatie voor de biologische landbouw, handel en natuurvoedingswinkels en is hij namens de biologische landbouw bestuurslid van de Topsector AgriFood, waar cofinanciering van de overheid beschikbaar wordt gesteld voor de transitie naar een duurzame landbouw. Bas is 53 jaar en woont in Amsterdam met zijn gezin. Voor zijn ontspanning is hij te vinden in de Noord-Hollandse natuur, als wandelaar, fietser en vogelaar.  

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.