13 maart verkiezingsdebat Groen en Gezond Noord-Holland

Berkmeer in De Gouw
© Koos Leek
Datum
di. 19 februari 2019

Lijsttrekkers in debat over toekomst

Steden blijven groeien, wegen staan vol. Om ons heen wordt steeds meer gebouwd: woonwijken maar ook bedrijventerreinen. Er is daardoor steeds minder ruimte voor groen. Tegelijkertijd recreëren veel mensen graag buiten. We genieten van landschap, van cultuur en van de natuur. We willen verduurzamen en innovatief energie opwekken. En willen we de afname van biodiversiteit ombuigen naar herstel. Kortom: opgaven te over!

Op 13 maart gaan, op uitnodiging van natuur- en milieuorganisaties, lijsttrekkers met elkaar het debat aan over de toekomst van Noord-Holland. Want op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe ziet onze provincie er over 10 jaar uit? Welke keuzes maken we nu, voor later?

Debat vanaf thuis volgen of terugzien?

Je kunt het debat live volgen of in de herhaling zien via de website van Pakhuis de Zwijger.

Lijsttrekkers van diverse partijen gaan onder leiding van Arend de Geus in debat over een groen en gezond Noord-Holland.

Aan het debat nemen in ieder geval deel: Jaap Bond/Dennis Heijnen (CDA), Adnan Tekin (PvdA), Zita Pels (GroenLinks), Amélie Strens (D66), Michel Klein (ChristenUnie), Fabian Zoon (Partij van de Dieren), Anna de Groot (SP) en VVD.

Locatie: IJ-zaal in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam. Route
20.00-22.00 uur (inloop om 19.30 uur en borrel om ca. 21.30 uur)

Aanmelden kan hier

Landschap Noord-Holland, IVN, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten

 

Verkiezingsprogramma’s vergeleken

Wil je weten wat er in de diverse verkiezingsprogramma’s staat opgenomen over een groen en gezond Noord-Holland? Bekijk dan hier onze groene partijvergelijking, zo kun je de standpunten met elkaar vergelijken!

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.