Geen prijs voor Noord-Holland bij landelijke wedstrijd maaien met de zeis

Still uit film zeiswedstrijd
© Still uit film zeiswedstrijd
Datum
do. 30 augustus 2018

Wedstrijdgras gered door slaan waterput

Al enkele jaren organiseren Landschapsbeheer Flevoland en Landschap Overijssel de landelijke zeiswedstrijd. Zaterdag 26 augsutus werd deze in Elspeet gehouden. Wat ontstaan is als een promotie actie van het maaien met de zeis is nu een serieuze wedstrijd geworden. Er doen steeds meer teams mee en het ‘wedstrijdgras’ wordt steeds belangrijker. Bijna zorgde de droogte er voor dat er onvoldoende gras van goede kwaliteit was om de wedstrijd te houden. Maar door het slaan van een waterput werd dat probleem verholpen.

Al jaren zijn dames-, jongeren- en een herenteams uit Noord-Holland vertegenwoordigd. Dit jaar was er alleen het herenteam Kees, Theun, Piet (zie foto) die elk jaar mooier en sneller maaien. De puntentelling let op heel veel zaken: het gras moet op een juiste hoogte gemaaid worden, het zwad (gemaaid gras op een regel) moet recht zijn, de lichaamshouding juist en de omgang met de zeis moet veilig zijn en dan speelt de tijd ook nog mee. Niet niks maar wel leuk om te doen.

Oproep voor het vormen van een vrouwenteam

Er werd dit jaar voor het eerst een damescompetitie gehouden. Wellicht kan Noord-Holland volgend jaar weer met een damesteam komen. Wie belangstelling heeft kan zich melden bij Annika Langeveld door een mailtje te sturen. Ervaring met de zeis (cursus en maaien) en tijd hebben om te oefenen zijn een voorwaarde. 

 Filmpje van de wedstrijd in Elspeet

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven