Boost voor groene initiatieven Alkmaar

Alkmaar / Landschap Noord-Holland

Kom naar de Uitwerkavond op 6 juli!

Groen kapitaal in de buurt is er voor bewoners in Alkmaar die hun buurt een groene oppepper willen geven. Heb je een idee om jouw buurt te vergroenen of wil je anderen daarbij helpen?

De Uitwerkavond is een vervolg op de Ideeënavond van 22 juni. Deze Ideeënavond leverde een mooie oogst aan potentiële groene initiatieven voor Alkmaar op. Tijdens de Uitwerkavond op 6 juli maken we een volgende stap: we selecteren de meest kansrijke initiatieven, we organiseren werkgroepen en informeren je over wat er nodig is om aan de slag te gaan.

Uitwerkavond – Groenkapitaal in de buurt

Datum en tijd:                 Dinsdag 6 juli 2021 van 19.30 uur tot 21.30 uur 

Locatie:                             Online via Zoom (wanneer de techniek een struikelblok is, kunnen we met                                                    een groepje afspreken bij Buurtcentrum Mare Nostrum)

Aanmelding:                    Via deze link, vóór maandag 5 juli om 10:00 uur.

Ook zonder project ben je welkom, dan verbinden we je aan een initiatiefnemer zodat je aan dit plan kan bijdragen. Of wellicht raak je zelf geïnspireerd om ook iets op te pakken in je eigen buurt.

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moeten initiatiefnemers een plan indienen. De beste plannen ontvangen (financiële) ondersteuning en kunnen in het najaar starten met de realisatie van hun project. Tijdens de Uitwerkavond ontvang je meer informatie hoe dit in zijn werk gaat en de voorwaarden waar jouw plan aan moet voldoen. Daarnaast kan je anderen verbinden aan jouw project en vragen stellen aan het projectteam van Groen kapitaal in de buurt.

Wil je meedoen met de Uitwerkavond?

Meld je voor 5 juli 10:00 uur aan via deze link. Je ontvangt maandag een bevestiging.

Voor vragen, neem contact op met Nienke Kwikkel.

Lees meer over dit project hier.

Nienke Kwikkel

Functie

Programmamanager Betrekken bij Groen

Nienke is expert in natuurbetrokkenheid. Als ecoloog tijdens haar studie gespecialiseerd in ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ èn natuur- en milieueducatie. Haar ervaring met kwaliteitsverbetering, burgerparticipatie en trainingsprogramma’s zet ze in voor het programma Betrekken bij Groen. Ze combineert haar rol als programmamanager met projectleiderschap Boerenlandvogels.

 

Nienke Kwikkel
© Landschap Noord-Holland
cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?