Bijdrage Nationale postcode loterij: ingezet voor veilig en gezond vrijwilligerswerk

Bijdrage Postcodeloterij knotgroep NH
Datum
ma. 12 december 2022

Bijdrage maakt mogelijk

In 2022 konden we via een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij de bij ons aangesloten zelfstandige vrijwilligersgroepen helpen om veilig en gezond te werken in de natuur. Ontzettend mooi!

Wilgenknotgroepen en Kerkuilenwerkgroep

Veel wilgenknotgroepen deden een aanvraag om voor alle vrijwilligers een helm aan te schaffen, zodat iedereen beschermd aan de slag kan en weer gezond thuis komt na een werkdag. De Kerkuilen werkgroep kon een inspectiecamera op een telescoopstok  aanschaffen, zodat ze bij controle van het nest niet meer op een ladder hoeven te staan.

Gereedschappen en cursussen

Om het werk prettig en aangenaam te kunnen doen zijn door diversie groepen gereedschappen aangeschaft, vooral door groepen die wekelijks werken en geen gebruik kunnen maken van de tijdelijke uitleen van ons vrijwilligersdepot of gereedschappen die wij niet in het uitleen assortiment hebben. Verder zijn er op aanvraag cursussen gegeven en hebben vrijwilligers bij ons cursussen kunnen volgen.

Investeren in biodiversiteit

Op het gebied van biodiversiteit is er ook weer veel gebeurd. Er zijn vele zaden, planten, struiken en bomen aangeschaft en gezaaid en geplant om de insecten en andere dieren weer van eten, schuil- en nestgelegenheid te voorzien.

Volgend jaar is er helaas geen budget van de Nationale Postcode Loterij beschikbaar voor de vrijwilligersgroepen. Het Betrekken bij Groen fonds opent 1 januari 2023. Bij dit fonds kunnen weer nieuwe aanvragen ingediend worden. Het fonds sluit 1 februari 2023. En we blijven jullie natuurlijk zo veel mogelijk ondersteunen op andere manieren bij jullie inzet om de natuur in jullie in de buurt te behouden en te laten groeien.

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.