Bewoners welkom op groene Inspiratiemiddag Heiloo en Bergen

Heiloo / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen
Datum
vr. 24 juni 2022

‘Groen Kapitaal in de buurt’ gaat aan de slag

Heb jij een idee voor hoe jouw wijk in Heiloo of Bergen een stukje groener kan worden? En lijkt het je leuk samen met buren aan de slag te gaan? Kom dan naar de ideeënavond op 12 juli (Heiloo) of 13 juli (Bergen).Vanuit het programma Groen Kapitaal in de Buurt is er advies én budget beschikbaar om jou en je buren verder te helpen. 

Meer groen is aantrekkelijk

Een groene straat draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt én de gezondheid van de bewoners. Je hebt meer contact met de buren en de omgeving wordt aantrekkelijk voor wilde bijen, vlinders en vogels. Meer groen maakt je wijk beter bestand tegen extreme weersomstandigheden (zoals verdroging , extra opvang van water en hittestress). Door tegels te verwijderen kan het water bij grote regenbuien de bodem in lopen, maar ook extra bloembakken, nieuwe perken en boomspiegels helpen. Bomen en planten zorgen voor verkoeling bij droog en heet weer. 

Meld je aan

Ben je al enthousiast? Meld je dan aan voor de ideeënavond. Klik hier om je aan te melden.

Lees meer over dit project

Dit programma worden georganiseerd door Landschap Noord-Holland, IVN, de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Bergen.

Nienke Kwikkel

Functie

Programmamanager Betrekken bij Groen

Nienke is expert in natuurbetrokkenheid. Als ecoloog tijdens haar studie gespecialiseerd in ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ èn natuur- en milieueducatie. Haar ervaring met kwaliteitsverbetering, burgerparticipatie en trainingsprogramma’s zet ze in voor het programma Betrekken bij Groen. Ze combineert haar rol als programmamanager met projectleiderschap Boerenlandvogels.

 

Neem contact op
Nienke Kwikkel
© Landschap Noord-Holland
Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven