Zeerijdtsdijkje

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Zeerijdtsdijkje / Dutchphoto
© Dutchphoto
Duinen

Een hersteld landschap

Het Zeerijdtsdijkje is een stukje land gelegen aan de Heereweg in Castricum. Het gebied vormt een belangrijk onderdeel van het project Schoonwatervallei, die wij samen met waterleiding- en natuurbeheerbedrijf PWN en het Hoogheemraadschap willen realiseren tussen de duinen en het Alkmaardermeer.

Doordat dit gebied precies tussen duinen en weilanden ligt is het een zeer gevarieerd landschap. Zo vind je er verschillende planten als wespenorchis, kievitsbloem en veenmos. Al met al is het een landschap van bloemrijke, natte weitjes met poeltjes, waar koeien mogen grazen en waar tureluurs, grutto’s en kieviten hun jongen kunnen grootbrengen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt in het gebied een  unieke wandeling maken door een landschap dat bijna nergens anders meer bestaat. Je begint bij het parkeerterrein aan de Noorderstraat en je komt uit op de Bleumerweg.

Zeerijdtsdijkje / Johan Stuart
© Johan Stuart

Bezoekersinformatie

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven