Zeerijdtsdijkje

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Zeerijdtsdijkje / Dutchphoto
© Dutchphoto
Duinen

Een hersteld landschap

Het Zeerijdtsdijkje is een stukje land gelegen aan de Heereweg in Castricum. Het gebied vormt een belangrijk onderdeel van het project Schoonwatervallei, die wij samen met waterleiding- en natuurbeheerbedrijf PWN en het Hoogheemraadschap willen realiseren tussen de duinen en het Alkmaardermeer.

Doordat dit gebied precies tussen duinen en weilanden ligt is het een zeer gevarieerd landschap. Zo vind je er verschillende planten als wespenorchis, kievitsbloem en veenmos. Al met al is het een landschap van bloemrijke, natte weitjes met poeltjes, waar koeien mogen grazen en waar tureluurs, grutto’s en kieviten hun jongen kunnen grootbrengen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt in het gebied een  unieke wandeling maken door een landschap dat bijna nergens anders meer bestaat. Je begint bij het parkeerterrein aan de Noorderstraat en je komt uit op de Bleumerweg.

Zeerijdtsdijkje / Johan Stuart
© Johan Stuart

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.