Opmeerder Wuiver

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fotograferen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Opmeerder Wuiver / Koos Leek
© Koos Leek
Weilanden

Echte wuivers zijn er niet meer

De Opmeerder Wuiver ligt in het Westfriese dorp Hoogwoud. Voorheen zat in deze polder een wuiver, dit was het diepste en het drassigste deel van een polder. Meestal stroomde er een waaiervormig of kronkelend veenstroompje doorheen op weg naar de afwatering. Om dit te kunnen ontwateren werd er een dijkje aangelegd. Over dat dijkje loop nu een wandelpad. 

Ga er zelf eens kijken

Wij hebben op verzoek van bewoners uit de buurt de kade met een bruggetje toegankelijk gemaakt. Je kunt nu dwars door het weidse weiland lopen, vanaf de Middelweg en de Gouwe. In het broedseizoen, van 15 maart tot 15 juni, is het gebied afgesloten om de aanwezige weidevogels rust te geven.

Opmeerder Wuiver / Koos Leek
© Koos Leek

Bezoekersinformatie

cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M4 2023 liggend

Benieuwd naar ons magazine?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.