Oosterbos

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Knotwilgenlaantje Oosterbos / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen
Bossen & Buitenplaatsen

Een jonge groene oase

Tussen de snelweg A9 en de woonwijk Ypestein in Heiloo ligt een park van 18 ha met elzen- en berkenbosjes. Het is voor het grootste deel een recreatiebos met landgoedachtige zichtlijnen en lanen, grazige delen en waterpartijen. Het park is aangelegd in 1997 en eigendom van de gemeente Heiloo. Onze Groenploeg beheert het park zo ecologisch mogelijk. Om de paar jaar worden bijvoorbeeld de knotwilgen geknot, delen worden gemaaid waarbij het hooi wordt afgevoerd. Dit bevordert de bloemrijkdom. Het gebied is dan ook rijk aan bloemen en daar komen weer veel insecten op af. Bijen, vlinders maar ook de bijzondere schorpioenvlieg. Eind juni staan de slootkanten vol met paars bloeiende kattenstaarten. Dat is ook de tijd dat de orchideeën bloeien.

Ga er zelf eens kijken

Het park heeft meerdere ingangen vanuit de wijk Ypestein, maar de Oostersingel geeft toegang tot het hart van het park. Vrij toegankelijk op wegen en paden. Honden mogen aangelijnd mee.

Kleine vuurvlinder / Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven