Nollenland van Abbestede

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
Nollenland Abbestede in avondlicht
© Koos Leek
Duinen

Oude nol basis voor nieuwe natuur

Bij het gehucht Abbestede ligt zomaar een stuk leuk golvend duinland tussen de akkers. Het zijn nollen, oude duinen die vroeger overal lagen in de kop van Noord-Holland. Het ziet er allemaal lekker wild uit. Er is bijzondere duinflora te zien. Tijdens een korte wandeling erlangs kunt u dit nollenland overzien. Vanuit de uitkijktoren heeft u helemaal een mooi overzicht. Bezoek ook de naastgelegen Zandpolder.

Verlaten akker omgetoverd tot vogelparadijs

Naast dit nollenland ligt een ruig grasland dat is doorsneden door ondiepe plassen. Deze zijn gegraven om het landschap iets terug te geven van vroeger toen hier ook geulen liepen. De oude aardappelakker die hier lag is nu helemaal omgetoverd tot een uitstekend vogelgebied. Er broeden allerlei soorten weidevogels. Ook zijn er veel eenden en ganzen te vinden. En in de trektijd kunnen hier allerlei interessante vogelsoorten landen zoals steenloper en bontbekplevier. Regelmatig zit hier dan een grauwe franjepoot. 

Drieteenstrandloper / Pixabay

Bezoekersinformatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.