Natuurgebied Uithoorn

Water & Moeras
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
Natuurgebied Uithoorn / Dutchphoto
© Dutchphoto
Water & Moeras

Veenweidepark tussen de nieuwbouwwijken

Een mooi, oud veenweidegebied en een plas tussen de bebouwing van Uithoorn. De bewoners kijken uit over rietvelden, drasse graslanden, een veenplas met moerasbos, de Tuin van Bram de Groote en een verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam: Fort aan de Drecht.

Wildernis

De nieuwbouw van Uithoorn rukt sterk op in de Uithoornsche Polder, maar het Zijdelmeer herbergt nog een aardig broekbos met een wildernis van elzen, wilgen en enkele hooilandjes. De polder zelf is geen opwindend landschap, maar biedt gastvrijheid aan weidevogels en langstrekkende wintergasten. Tussen het Zijdelmeer en de veenweiden van de Uithoornsche polder is een verbindingsstrook uitgespaard tussen de nieuwbouwwijken.

Tuin opengesteld

De Tuin van Bram de Groote is de eerste zondag (tussen 13.00 tot 16.00 uur) van de maanden april tot en met september opengesteld. Een enthousiaste groep vrijwilligers beheert de tuin. De toegang is gratis. De ingang van de tuin ligt aan de Boterdijk in Uithoorn, tegenover no. 61. Voor meer informatie kan je terecht bij Monique Schaap en Marian Verweij, email:  tuinbramdegroote@gmail.com.

Tuin van Bram de Groote / Dutchphoto

Bezoekersinformatie

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven