Middelpolder

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Middelpolder / Dutchphoto
© Dutchphoto
Weilanden

Groene weidsheid met weidevogels naast de stad

Amstelveen is al lang geen veen meer. Het is stad, steen, verkeer met hier en daar nog een pluk parkgroen. Toch kunnen de Amstelveners nog steeds met eigen ogen zien, wat er onder hun stad zit. Ten oosten van de bebouwing ligt nog een oud veenlandschap van 70 hectare groot, waar al honderden jaren niets is veranderd.

Drie verschillende gebieden

Het middelste stuk is het Bovenland. Dat ligt wat hoger dan het Benedenland, waar vroeger veen is afgegraven om er turf van te maken. Het Bovenland is nog steeds weids en open. Als Amstelvener kun je er heerlijk op adem komen. Om je heen niets dan ruimte, die nog duidelijker aanwezig is door de aanblik van de grootsteedse hoogbouw ver op de achtergrond. Het bovenland is zo dicht onder de rook van de stad toch een weidevogelparadijs met redelijke aantallen grutto's en tureluurs.
In het Benedenland voelen weidevogels zich wat minder thuis vanwege opgeschoten bosjes. Maar daar is wel meer water en zijn er meer eenden zoals slobeend en krakeend en rietvogels zoals de snor.

Wandelen en fietsen

De Middelpolder is goed bereikbaar en te beleven via wandel- en fietspaden vanuit Amstelveen. Ook via Ouderkerk aan de Amstel. Volg de westelijke Amsteldijk en ga de Oostermeerweg of de Machineweg in, mag ook met de auto, die brengen je over een bruggetje het gebied in.

Middelpolder / Dutchphoto

Bezoekersinformatie

cover magazine 1 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven