Holendrechter en Bullenwijker Polder

Weilanden
 • Activiteitscategorie
  Fietsen
 • Activiteitscategorie
  Varen
 • Activiteitscategorie
  Vogels kijken
 • Activiteitscategorie
  Wandelen
Holendrechterpolder / Saskia Bloemen
© Saskia Bloemen
Weilanden

Een stukje natuurnetwerk

De Holendrechter en Bullenwijker Polder ligt ten oosten van de Rondehoep in Ouderkerk aan de Amstel. Wij beheren dit kleine weideperceeltje dat als schakel dient in het natuurnetwerk van Amstelland. Wij hebben er een paddenpoel gegraven en we onderhouden het als een hooilandje met dotterbloemen. Het gebied wordt grotendeels beheerd door pachters. In het winterhalfjaar zijn de weidevogels als grutto’s en tureluurs vertrokken naar het zuiden, naar Spanje, Portugal of Afrika. Hun plaats wordt dan ingenomen door wintergasten zoals wulpen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt het gebied goed overzien tijdens een heerlijke fiets- of wandeltocht over het fietspad van de Holendrechterweg. Ook kun je de prachtige natuur bekijken vanuit een bootje op de Holendrecht.

Tureluur / Gerard Bos
© Gerard Bos

Bezoekersinformatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.