Holendrechter en Bullenwijker Polder

Weilanden
 • Activiteitscategorie
  Fietsen
 • Activiteitscategorie
  Varen
 • Activiteitscategorie
  Vogels kijken
 • Activiteitscategorie
  Wandelen
Holendrechterpolder / Saskia Bloemen
© Saskia Bloemen
Weilanden

Een stukje natuurnetwerk

De Holendrechter en Bullenwijker Polder ligt ten westen van de Rondehoep in Ouderkerk aan de Amstel. Wij beheren dit kleine weideperceeltje dat als schakel dient in het natuurnetwerk van Amstelland. Wij hebben er een paddenpoel gegraven en we onderhouden het als een hooilandje met dotterbloemen. Het gebied wordt grotendeels beheerd door pachters. In het winterhalfjaar zijn de weidevogels als grutto’s en tureluurs vertrokken naar het zuiden, naar Spanje, Portugal of Afrika. Hun plaats wordt dan ingenomen door wintergasten zoals wulpen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt het gebied goed overzien tijdens een heerlijke fiets- of wandeltocht over het fietspad van de Holendrechterweg. Ook kun je de prachtige natuur bekijken vanuit een bootje op de Holendrecht.

Tureluur / Gerard Bos
© Gerard Bos

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.