Groene Driehoek Assum

Water & Moeras
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Groene Driehoek Uitgeest / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Water & Moeras

Waterwildernis in een driehoek

De Groene Driehoek Assum is te vinden in Uitgeest. Deze driehoek ligt tussen twee spoorbanen en de A9. Het gebied is een officieel wandelgebied die wij beheren. Het gebied is onderdeel van NNN, het voormalige ecologische hoofdstructuur. Een gedeelte van het gebied is erg ruig, dit is erg prettig voor de aanwezige vogelsoorten, omdat die hier veel rust hebben. Toch streven we ernaar om het gebied niet helemaal te laten verruigen, omdat het gebied anders niet aansluit op de natuur rondom. In het gebied komt een heel leuk vogeltje voor, namelijk de ijsvogel. Doordat er in het gebied meerder waterbergingen te vinden zijn, kom je veel verschillende moerassoorten tegen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt heerlijk struinen over het wandelpad dat door het gebied heen loopt en wie weet kom je dan een ijsvogeltje tegen. 

Groene Driehoek Uitgeest / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.