Groene Driehoek Assum

Water & Moeras
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Groene Driehoek Uitgeest / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Water & Moeras

Waterwildernis in een driehoek

De Groene Driehoek Assum is te vinden in Uitgeest. Deze driehoek ligt tussen twee spoorbanen en de A9. Het gebied is een officieel wandelgebied die wij beheren. Het gebied is onderdeel van NNN, het voormalige ecologische hoofdstructuur. Een gedeelte van het gebied is erg ruig, dit is erg prettig voor de aanwezige vogelsoorten, omdat die hier veel rust hebben. Toch streven we ernaar om het gebied niet helemaal te laten verruigen, omdat het gebied anders niet aansluit op de natuur rondom. In het gebied komt een heel leuk vogeltje voor, namelijk de ijsvogel. Doordat er in het gebied meerder waterbergingen te vinden zijn, kom je veel verschillende moerassoorten tegen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt heerlijk struinen over het wandelpad dat door het gebied heen loopt en wie weet kom je dan een ijsvogeltje tegen. 

LET OP: in dit natuurgebied zijn maatregelen van het RIVM van kracht ivm het coronavirus, houd 1,5 meter afstand

Groene Driehoek Uitgeest / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.