Fort bij Veldhuis

Forten en Verdedigingswerken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Fort bij Veldhuis / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Forten en Verdedigingswerken

Fort nu ingericht als Luchtoorlogmuseum

Fort bij Veldhuis is aangelegd ter verdediging van de weg naar Westzaan. Ooit lag het fort in een weids open landschap. Nu vormt het fort, samen met het natuurgebied langs de Genieweg, een groene oase aan de rand van Heemskerk, waar je prima kunt wandelen of fietsen. Een bijzonderheid van Fort bij Veldhuis is de opstelplaats voor een zoeklicht die door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog is aangelegd. Ons fort verhuren we aan de Aircraft Recovery Group die het fort restaureert en open stelt als Luchtoorlogmuseum. Het is elke zondag in de maanden mei tot en met oktober open van 11:00 tot 17:00 uur.  De toegang kost een paar euro. Kijk hier voor meer informatie over de Aircraft Recovery Group.

Wandelen door de graslanden

Over de oude Geniedijk tussen Fort bij Veldhuis en Fort bij de St. Aagtendijk is een wandelpad opengesteld. De indrukwekkende knotwilgen die je in het historische landschap tegenkomt, zijn ongeveer net zou oud als het fort zelf.  

Blikvanger Fort bij Veldhuis / Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.