Donkere Duinen

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Fotograferen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Donkere Duinen / Jos Teeuwisse
© Jos Teeuwisse
Duinen

Een prachtig wandelbos

De donkere duinen is een aangeplant dennenbos. Wij zorgen door middel van beheers-ingrepen dat het wordt omgevormd naar een afwisselend, natuurlijker bos. Wij beheren alleen het westelijke deel en de Gemeente Den Helder beheert de oostkant. In het gebied is een ringvormige eendenvijver met oevers. Het gebied is erg aantrekkelijk voor vogels, zo vind je er onder andere kuifmees, staartmees, boomkruiper en goudhaan. Ook zijn er veel Paddenstoelen te vinden in het bos, dit komt door de wat vochtigere grond en het aanwezige hout van bomen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt prachtig wandelen over de wandelpaden die door dit gebied lopen. Op deze manier ontdek je prachtige natuur van de Donkere Duinen.  

Duinroos / Thea Groen

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.