Donkere Duinen

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Fotograferen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Donkere Duinen / Jos Teeuwisse
© Jos Teeuwisse
Duinen

Een prachtig wandelbos

De donkere duinen is een aangeplant dennenbos. Wij zorgen door middel van beheers-ingrepen dat het wordt omgevormd naar een afwisselend, natuurlijker bos. Wij beheren alleen het westelijke deel en de Gemeente Den Helder beheert de oostkant. In het gebied is een ringvormige eendenvijver met oevers. Het gebied is erg aantrekkelijk voor vogels, zo vind je er onder andere kuifmees, staartmees, boomkruiper en goudhaan. Ook zijn er veel Paddenstoelen te vinden in het bos, dit komt door de wat vochtigere grond en het aanwezige hout van bomen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt prachtig wandelen over de wandelpaden die door dit gebied lopen. Op deze manier ontdek je prachtige natuur van de Donkere Duinen.  

Duinroos / Thea Groen

Bezoekersinformatie

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.