De Kluut

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Varen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
Bretten-Kluut
Weilanden

Een restje van mooie hooilandjes

Het gebied De Kluut ligt ten westen van de Lange Bretten in Amsterdam. Dit is een oud en bijna vergeten eilandenrijkje, een veenpoldertje met veel water, rietlanden en wat bosjes. De Kluut ligt tussen de wateren Groote Braak en Zijkanaal F. Er is erg veel riet aanwezig in dit gebied, dit zorgt er voor dat Bruine kiekendief en snor hier graag broeden. Je komt er ook nog andere vogels tegen als kuifeend, fuut en sperwer. Naast riet groeit er onder andere ook wilde kardinaalsmuts. 

Ga er zelf eens kijken

Je kunt het gebied goed overzien tijdens een heerlijke fietstocht over de Dubbele Buurt. Doordat het gebiedje tussen twee wateren ligt, kun je het ook bekijken vanuit een bootje. Je kunt een bezoek aan de Lange Bretten goed combineren met een bezoekje aan De Kluut.

Bruine Kiekendief / Joke Huijser-Spekken
© Joke Huijser-Spekken

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.