De Kluut

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
  • Activiteitscategorie
    Varen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
Bretten-Kluut
Weilanden

Een restje van mooie hooilandjes

Het gebied De Kluut ligt ten westen van de Lange Bretten in Amsterdam. Dit is een oud en bijna vergeten eilandenrijkje, een veenpoldertje met veel water, rietlanden en wat bosjes. De Kluut ligt tussen de wateren Groote Braak en Zijkanaal F. Er is erg veel riet aanwezig in dit gebied, dit zorgt er voor dat Bruine kiekendief en snor hier graag broeden. Je komt er ook nog andere vogels tegen als kuifeend, fuut en sperwer. Naast riet groeit er onder andere ook wilde kardinaalsmuts. 

Ga er zelf eens kijken

Je kunt het gebied goed overzien tijdens een heerlijke fietstocht over de Dubbele Buurt. Doordat het gebiedje tussen twee wateren ligt, kun je het ook bekijken vanuit een bootje. Je kunt een bezoek aan de Lange Bretten goed combineren met een bezoekje aan De Kluut.

Bruine Kiekendief / Joke Huijser-Spekken
© Joke Huijser-Spekken

Bezoekersinformatie

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.