Cronenburg

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
Cronenburg  /Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen
Weilanden

Een historische boerenplaats

Het gebied Cronenburg ligt net buiten Castricum, rondom een herenboerderij genaamd Cronenburg. In de 14de eeuw stond er een Kasteel op het land dat in het bezit van meneer Cronenburg was. In 1573 is kasteel Cronenburg verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog en is daarna niet meer opgebouwd.

Nu is het land een archeologische schatkamer waar je ongetwijfeld veel historisch materiaal in de grond zou vinden. Dit materiaal ligt hier goed en veilig, want het gebied is niet vrij toegankelijk. In het gebied groeien verschillende orchideeën. Je komt er zo nu en dan een zilverreiger tegen en verschillende soorten ganzen.

Ga er zelf eens kijken

De Heemsterderweg is een mooie wandel- en fietsroute, door deze route te volgen kun je volop genieten van het prachtige oude landschap.

Cronenburg / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.