Cronenburg

Weilanden
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
Cronenburg  /Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen
Weilanden

Een historische boerenplaats

Het gebied Cronenburg ligt net buiten Castricum, rondom een herenboerderij genaamd Cronenburg. In de 14de eeuw stond er een Kasteel op het land dat in het bezit van meneer Cronenburg was. In 1573 is kasteel Cronenburg verwoest tijdens de Tachtigjarige Oorlog en is daarna niet meer opgebouwd.

Nu is het land een archeologische schatkamer waar je ongetwijfeld veel historisch materiaal in de grond zou vinden. Dit materiaal ligt hier goed en veilig, want het gebied is niet vrij toegankelijk. In het gebied groeien verschillende orchideeën. Je komt er zo nu en dan een zilverreiger tegen en verschillende soorten ganzen.

Ga er zelf eens kijken

De Heemsterderweg is een mooie wandel- en fietsroute, door deze route te volgen kun je volop genieten van het prachtige oude landschap.

Cronenburg / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.