Bosjes van Verwey

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Bosjes van Verwey
Bossen & Buitenplaatsen

Erfenis met reigerkolonie

De Bosjes van Verwey liggen aan de oostrand van Schoorl. Voorheen lagen hier tussen lage duintjes, akkertjes en geitenweitjes. In 1950 kocht Jan Verwey, echt een man van de natuur, een deel van het bos met villa. Hij voerde destijds blauwe reigers in zijn tuin. Is dat de reden dat zij tot op de dag van vandaag nestelen in de hoog opgeschoten bomen? Twee stukjes grond zijn aan ons nagelaten. Wij houden het gebied dicht beplant, dit vinden de vogels prettig om in te broeden. Ook laten we dode bomen staan voor de paddenstoelen en insecten. In het gebied kom je verschillende vogelsoorten tegen zoals de boomklever, boomkruiper en specht. De Bosjes van Verwey is een echte groene oase met veel oude beuken.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt heerlijk wandelen door het gebied over de wegen en paden. In de broedtijd kun je het rauwe kolonieleven van de reigers van dichtbij meemaken.

Reigerkolonie / Koos Leek
© Koos Leek

Bezoekersinformatie

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven