Bosjes van Verwey

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Bosjes van Verwey
Bossen & Buitenplaatsen

Erfenis met reigerkolonie

De Bosjes van Verwey liggen aan de oostrand van Schoorl. Voorheen lagen hier tussen lage duintjes, akkertjes en geitenweitjes. In 1950 kocht Jan Verwey, echt een man van de natuur, een deel van het bos met villa. Hij voerde destijds blauwe reigers in zijn tuin. Is dat de reden dat zij tot op de dag van vandaag nestelen in de hoog opgeschoten bomen? Twee stukjes grond zijn aan ons nagelaten. Wij houden het gebied dicht beplant, dit vinden de vogels prettig om in te broeden. Ook laten we dode bomen staan voor de paddenstoelen en insecten. In het gebied kom je verschillende vogelsoorten tegen zoals de boomklever, boomkruiper en specht. De Bosjes van Verwey is een echte groene oase met veel oude beuken.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt heerlijk wandelen door het gebied over de wegen en paden. In de broedtijd kun je het rauwe kolonieleven van de reigers van dichtbij meemaken.

Reigerkolonie / Koos Leek
© Koos Leek

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.