Bosjes van Verwey

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
Bosjes van Verwey
Bossen & Buitenplaatsen

Erfenis met reigerkolonie

De Bosjes van Verwey liggen aan de oostrand van Schoorl. Voorheen lagen hier tussen lage duintjes, akkertjes en geitenweitjes. In 1950 kocht Jan Verwey, echt een man van de natuur, een deel van het bos met villa. Hij voerde destijds blauwe reigers in zijn tuin. Is dat de reden dat zij tot op de dag van vandaag nestelen in de hoog opgeschoten bomen? Twee stukjes grond zijn aan ons nagelaten. Wij houden het gebied dicht beplant, dit vinden de vogels prettig om in te broeden. Ook laten we dode bomen staan voor de paddenstoelen en insecten. In het gebied kom je verschillende vogelsoorten tegen zoals de boomklever, boomkruiper en specht. De Bosjes van Verwey is een echte groene oase met veel oude beuken.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt heerlijk wandelen door het gebied over de wegen en paden. In de broedtijd kun je het rauwe kolonieleven van de reigers van dichtbij meemaken.

Reigerkolonie / Koos Leek
© Koos Leek

Bezoekersinformatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.