Bosje van Broekens

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
Bosanemoon / Lauran Oomen
© Lauran Oomen
Bossen & Buitenplaatsen

Een verborgen bos

Het Bosje van Broekens is een stukje natuur dat verborgen ligt achter de huizen en tuinen bij de Driehuizerkerkweg in Driehuis. Het is een schenking waar verder niemand mag komen. Het staat er vol met wilde planten en bloemen en het gebied wordt beschermd door een stevige takkenwal. Aangezien het gebied midden in de bebouwing en tussen de drukke tuinen ligt, is het een oase van rust voor allerlei verschillende zangvogeltjes.

De bodem van het gebied is voor 90 procent bedekt met allerlei soorten stinsen-planten. Stinsenplanten zijn bijzondere groep verwilderende voorjaarsbloemen. Het zijn vooral bol-, knol- en wortelgewassen die vanaf circa de 16e eeuw werden aangeplant op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen.

Wilde Hyacint / Lauran Oomen
© Lauran Oomen

Bezoekersinformatie

Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.