Expeditie Leyduin

Expeditie Leyduin
© Yorinde Diepstraten

Op zoek naar het geheim van Buitenplaats Leyduin

De boswachters van de Buitenplaats creëerden een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Onderweg ontvang je vragen via je mobiel, maar doe je ook allerlei leuke opdrachten in de natuur. Hierdoor ontrafel je de geheime code van een oud dagboek uit 1921 van de toenmalige boswachter Frank Zevenbergen. Langs het pad kun je bij het struinbos naar hartenlust hutten bouwen en dieren spotten. En daarna nog ‘over water lopen’. Als je de expeditie hebt volbracht, open je de kist met de gevonden code bij de Gasterij en vind je de prijs! En na afloop kun je natuurlijk nagenieten bij de Gasterij. Er staat een glaasje limo voor je klaar. 

Hoe werkt het?

Ga naar Buitenplaats Leyduin om te starten met Expeditie Leyduin. Je kan vanaf de parkeerplaats starten of als je met de fiets bent vanaf Gasterij Leyduin. Activeer de route door met je telefoon de QR-code te scannen bij het grote informatiebord bij de start. Deze kun je vinden door op je mobiel te kijken of op het routekaartje te kijken. Wanneer je dichtbij een opdracht bent, verschijnt een groene knop op je mobiel. Druk op de knop om de pagina uit het dagboek te openen. De website met opdrachten verschijnt op je mobiel.

Wat heb je nodig?

  • Een telefoon met internet en GPS
  • Een pen om de antwoorden op de achterkant van de flyer in te vullen. De route flyer kun je hier downloaden of je pakt een papieren route flyer op locatie bij de start van Expeditie Leyduin. 

Veelgestelde vragen

Kees Perquin

Tip van de boswachter
Bekijk hieronder de video’s voordat je op Expeditie gaat! Weet jij de geheime code te ontcijferen?

Miniatuurvoorbeeld

Tip van de boswachter
Ga je wandelen of spelen in de natuur? Dan is het is wel opletten voor teken! Deze kleine beestjes houden zich schuil in struiken en gras en kunnen veel ellende veroorzaken. Controleer jezelf en anderen op teken als je in de natuur bent geweest. 

Expeditie Leyduin is financieel mede mogelijk gemaakt door Gemeente Bloemendaal, Stichting de Versterking en De Nationale Postcode Loterij. 

Expeditie Leyduin
© Yorinde Diepstraten
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven