Wandeling in Uithoorn

Routes
Natuurgebied Uithoorn / Dutchphoto
© Dutchphoto
Routes

Rond het Zijdelmeer en langs Fort aan de Drecht

De stad is een bijzondere locatie voor een natuurwandeling. Toch is deze route zeer de moeite waard. Om de natuur in Uithoorn te behouden heeft de gemeente het beheer voor langere tijd aan ons uitbesteed. Daarbij zijn naast onze boswachters ook veel vrijwilligers betrokken. De gemeente hecht dus veel waarde aan het groen.

Zijdelmeer en haar oevers

Het Zijdelmeer was ooit een uitloper van de Amstel en vormde de verbinding met het Legmeer. Op de palen in het water zitten aalscholvers graag hun veren te drogen. Het moerasbos, de Zijdelse Zomp, en de graslanden rondom het meer worden onder meer onderhouden door onze vrijwilligers. De Zijdelse Zomp is rijk aan vogels en ook de ringslang is hier aangetroffen. Dat de bodem af en toe trilt, komt door het slappe veen. Doe dus stevige schoenen aan!

Bezoeker tuin Bram de Groote
© Dutchphoto

Praktische informatie

Download route (pdf)
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.