Rondwandeling Helderse Duinen

Routes
Grafelijkheidsduinen
© Ronald van WIjk
Routes

Struin door de duinen, spot grazers en zeehonden


In de Grafelijksheidsduinen bij Den Helder wandel je door een mooi duinlandschap. Je komt langs oude en nieuwe natuur. Onderweg kom je kuddes paarden en hooglanders tegen die het landschap open en gevarieerd houden en spot je zeehonden die liggen te zonnen op zandplaat de Razende Bol. 

Onderweg: bezoek Fort Kijkduin en de Kroontjesbunker


Bezoek onderweg Fort Kijkduin en ontdek wat zich hier In de oorlog allemaal heeft afgespeeld. Onderweg kom je langs een loods die door de Duitse Kriegsmarine vermomd was als ziekenhuis en de kroontjesbunker die door de Duitsers gebruikt werd als commandocentrum voor de luchtafweerverdediging.
 

Duinviooltje / Ronald van Wijk

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.