Rondwandeling Helderse Duinen

Routes
Grafelijkheidsduinen
© Ronald van WIjk
Routes

Wandelen langs nieuwe en oude natuur

Het is niet erg bekend dat je onder de rook van Den Helder bij Huisduinen heerlijke natuurwandelingen kunt maken. In de Grafelijksheidsduinen wandel je door een mooi duinlandschap. Je komt langs oude en nieuwe natuur met vele soorten bloemen, planten en insecten. Onderweg kom je kuddes Exmoorpony’s en Schotse hooglanders tegen die het landschap open en gevarieerd houden.

Ontdek de verschillende bunkers en leer meer over de geschiedenis van deze plek in het bezoekerscentrum Atlantikwall. Ook is Fort Kijkduin een bezoek zeker waard.

Extra informatie

  • Honden zijn niet toegestaan in het Mariëndal.
  • De route is gedeeltelijk verhard, niet rolstoel toegankelijk.

Deze route is ook beschikbaar als GPX-bestand. Wanneer je de route aanvraagt, ontvang je zowel een routebeschrijving (PDF) als een GPX-bestand.

Grote Parasolzwam
© M. Schaefer

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
cover M2 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven