Rondwandeling Driehuis - Beeckesteijn

Routes
Huis Beeckestijn / Henk van Bruggen
Routes

Wandelen door een oude binnenduinrand met prachtige landgoederen

Vanaf NS-station Driehuis voert de route u eerst naar landgoed Beeckestijn. Dit landgoed lag op de beboste overgang van de Oude Duinen naar het Wijkermeer, dat voor voor de inpoldering in 1870 een bijmeer van het IJ was. De tuinen van Beeckestijn zijn een bezichtiging waard, hier zijn tuinstijlen uit verschillende tijden terug te vinden.

Onderweg: landhuis Schoonenberg en sfeervolle begraafplaats Westerveld

Achter het 19e-eeuwse landhuis Schoonenberg staan de laatste bunkerrestanten van het hoofdkwartier van de Festung IJmuiden in de Atlantikwall.  Het laatste deel van de route loopt langs de 19e-eeuwse Villa Westerveld en de gelijknamige begraafplaats. Deze begraafplaats werd opgericht door gefortuneerde Amsterdammers en was bedoeld voor alle gezindten, religies en overtuigingen.  Een bijzonder gegeven is dat Westerveld in die tijd een eigen halte kreeg aan de inmiddels opgeheven spoorlijn Haarlem-IJmuiden. 

Landgoed Waterland / D. vd Ham

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.