Rondwandeling Driehuis - Beeckesteijn

Routes
Huis Beeckestijn / Henk van Bruggen
Routes

Wandelen door een oude binnenduinrand met prachtige landgoederen

Vanaf NS-station Driehuis voert de route u eerst naar landgoed Beeckestijn. Dit landgoed lag op de beboste overgang van de Oude Duinen naar het Wijkermeer, dat voor voor de inpoldering in 1870 een bijmeer van het IJ was. De tuinen van Beeckestijn zijn een bezichtiging waard, hier zijn tuinstijlen uit verschillende tijden terug te vinden.

Onderweg: landhuis Schoonenberg en sfeervolle begraafplaats Westerveld

Achter het 19e-eeuwse landhuis Schoonenberg staan de laatste bunkerrestanten van het hoofdkwartier van de Festung IJmuiden in de Atlantikwall.  Het laatste deel van de route loopt langs de 19e-eeuwse Villa Westerveld en de gelijknamige begraafplaats. Deze begraafplaats werd opgericht door gefortuneerde Amsterdammers en was bedoeld voor alle gezindten, religies en overtuigingen.  Een bijzonder gegeven is dat Westerveld in die tijd een eigen halte kreeg aan de inmiddels opgeheven spoorlijn Haarlem-IJmuiden. 

Honden

De hond kan niet mee.

Landgoed Waterland / D. vd Ham

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Ree

Tips om erop uit te gaan in de vakantie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand wandel- en fietsroutes, excursies in de buurt, het laatste natuurnieuws en meer.