Opstapp-app op Buitenplaats Leyduin

Routes
Speuren in het bos
© Wim Apswoude
Routes

Zoek de punten en ontdek de Buitenplaats Leyduin

"Met onze kinderen gingen we op zoek naar de virtuele vragen, net Pokémon Go, maar dan leuker en leerzamer..." 

De Opstapp-app (voorheen de Speurneus-app) is een echte aanrader voor gezinnen en leergierige volwassenen. Wat is er leuker dan zelf op ontdekkingstocht te gaan in de natuur? De boswachter heeft daarom een speurtocht voor je uitgezet. De tocht is leuk voor groot en klein. Gebruik je speurneus, zoek de punten en geef antwoord op de vragen. Eens kijken wat jij weet van de natuur! 

Weet jij het antwoord op deze vraag?

Waarom wordt deze vijver de spiegelvijver genoemd?

A. Als er ijs ligt, is het er spiegelglad.
B. Mensen keken hier of hun haar wel goed zat.
C. De bomen langs de laan worden er mooi in gespiegeld.

Hoe werkt het?

Download als je Wifi hebt de Opstapp-app uit de Playstore of in de iTunes store op je smartphone. Zet je GPS aan en zorg er voor dat je batterij vol is. Ga naar de ingang van Buitenplaats Leyduin bij de Kakelye en als je daar staat, verschijnen op het scherm de punten die je moet opzoeken. Als je zo’n punt hebt gevonden, krijg je een vraag. Wie weet de antwoorden op alle vragen?

Er is ook een Opstapp-tocht in deze natuurgebieden: Ilperveld, Helderse Duinen en Wildrijk.

Speurneusapp / Dutchphoto

Praktische informatie

Nog meer routes? Word Beschermer!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook Beschermer en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Je bent al Beschermer vanaf € 2,75 per maand. Met jouw bijdrage beschermen we 100 natuurgebieden voor de toekomst. Én kunnen we wandel- en fietspaden goed onderhouden.

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven