Opstapp-app in het Wildrijk

Routes
kinderen spelen
© Wim Apswoude
Routes

Zoek de punten en ontdek het Wildrijk

"Het was prachtig weer en de lente liet zich flink gelden, dat zou al genoeg moeten zijn voor een wandeling door het Wildrijk. Maar met zijn 28-en is het best lastig om het iedereen naar de zin te maken. Daar heeft de App een goede rol in gespeeld. Iedereen ging in groepjes op eigen tempo op pad en werden door de App op allerlei leuke dingen gewezen d.m.v. vragen. Heel leuk en aan te bevelen. Hierdoor wordt het Wildrijk nog interessanter."

De Opstapp-app (voorheen de Speurneus-app) is een echte aanrader voor gezinnen en leergierige volwassenen. Wat is er leuker dan zelf op ontdekkingstocht te gaan in de natuur? De boswachter heeft daarom een speurtocht voor je uitgezet. Leuk voor groot en klein. Gebruik je speurneus, zoek de punten en geef antwoord op de vragen. Wat weet jij van de natuur?

Hoe werkt het?

Download als je Wifi hebt de Opstapp-app uit de Playstore of in de Apple-store op je smartphone. Download de route,zet je GPS aan en zorg er voor dat je batterij vol is. Ga naar de ingang van het Wildrijk en als je bij het startpunt staat, verschijnen op het scherm de punten die je moet opzoeken. Als je zo’n punt hebt gevonden, krijg je een vraag. Weet je de antwoorden op alle vragen?

Er is ook een Opstapp-tocht in deze natuurgebieden: Helderse Duinen, Buitenplaats Leyduin en Ilperveld.

Speurneusapp / Dutchphoto

Praktische informatie

Nog meer routes? Word Beschermer!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook Beschermer en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Je bent al Beschermer vanaf € 2,75 per maand. Met jouw bijdrage beschermen we 100 natuurgebieden voor de toekomst. Én kunnen we wandel- en fietspaden goed onderhouden.

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven