Opstapp-app in de Helderse Duinen

Routes
Speurneus helderse vallei
© Aline Smits
Routes

Zoek de punten en ontdek de Helderse Duinen

"Met onze kinderen gingen we op zoek naar de virtuele vragen, net Pokémon Go, maar dan leuker en leerzamer..." 

De Opstapp-app (voorbeen Speurneusapp) is een echte aanrader voor gezinnen en leergierige volwassenen. Wat is er leuker dan zelf op ontdekkingstocht te gaan in de natuur? De boswachter heeft daarom een speurtocht voor je uitgezet. Ze zijn leuk voor groot en klein. Gebruik je speurneus, zoek de punten en geef antwoord op de vragen. Eens kijken wat jij weet van de natuur! 

Hoe werkt het?

Download als je Wifi hebt de Speurneus App uit de Playstore of in de iTunes store op je smartphone. Zet je GPS aan en zorg er voor dat je batterij vol is. Ga naar Bezoekerscentrum De Helderse Vallei en als je bij het startpunt staat, verschijnen op het scherm de punten die je moet opzoeken. Als je zo’n punt hebt gevonden, krijg je een of meerdere vragen of opdrachten. Weet je de antwoorden op alle vragen?

Er is ook een Speurtocht in deze natuurgebieden: Mariëndal, Ilperveld, Wildrijk, Buitenplaats Leyduin

Opstapp-app
© Dutchphoto

Praktische informatie

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.