Ontdek de Wadden van Texel

Routes
Lancasterdijk bij Utopia / Koos Leek
© Koos Leek
Routes

Ontdekkingstocht langs polders en wadden

De rondwandeling in het vogel- en schapenrijke Noordoosten van Texel gaat vanaf de waddendijk bij De Cocksdorp zo de Eijerlandse polder in. Zigzaggend door natuurreservaat Dorpszicht over soms drassige weilandpaden. Dan een doorsteek door de latere kreekpolder Het Noorden en terug langs de Waddendijk naar De Cocksdorp langs Utopia, het waddenreservaat De Schorren en het Ganzenreservaat.

Met een trekpontje naar de ‘Green Highway’ voor wandelaars

Dankzij het Noord-Hollandpad is bij het Eijerlands Kanaal de oude oeververbinding hersteld – en wel als trekpont. Een belevenis op zich. Vroeger stak men hier, aan het oosteinde van de Hollandseweg met een bootje over naar polder De Eendracht (ook wel Zeeburg genoemd). Bijvoorbeeld om zoet water te halen, want daar was in de Eijerlandse Polder gebrek aan. De brede grasdijk waar je nu op terecht komt is de Binnendijk: van waker slaper geworden, na de inpoldering van Zeeburg in 1846. ‘Green highway’ voor wandelaars.

Wadelaars op Texel
© Thijs Tuurenhout

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Cover M3 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven