Ontdek de Wadden van Texel

Routes
Wadden Texel
© Ronald van Wijk
Routes

Waddenwandelen op Texel; Ontdekkingstocht langs polders en wadden

Een rondwandeling in het vogel- en schapenrijke Noordoosten van Texel, vanaf de hoge waddendijk bij De Cocksdorp zo de Eijerlandse polder in. Zigzaggend door natuurreservaat Dorpszicht over soms drassige weilandpaden. Dan een doorsteek door de latere kreekpolder Het Noorden en terug naar De Cocksdorp langs de poeltjes en plasjes van Utopia, het waddenreservaat De Schorren en het Ganzenreservaat.

Onderweg: Met een touwtrekpontje naar de ‘Green Highway’ voor wandelaars

Dankzij het Noord-Hollandpad is bij het Eijerlands Kanaal de oude oeververbinding hersteld – en wel als touwtrekpont. Een belevenis op zich. Vroeger placht men hier, aan het oosteind van de Hollandseweg met een bootje over te steken en daar in de polder De Eendracht (ook wel Zeeburg genoemd) zoet water te halen: want daar was in de Eijerlandse Polder gebrek aan. De brede grasdijk waar je nu op terecht komt is de Binnendijk: van waker slaper geworden, na de inpoldering van Zeeburg in 1846. ‘Green highway’ voor wandelaars.

Wadelaars op Texel

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 96 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden.  Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand. 

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.