IJmondpad: driedaagse wandelroute

Routes
Ruïne van Brederode / Monique van den Haak
Routes

Wandel langs historische linies, statige buitenplaatsen en door prachtige natuur in de regio IJmond

Het grote IJmondpad voert u in drie dagen door de hele IJmondregio. U maakt kennis met de karakteristieke landschappen van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen die door het IJmondpad met elkaar worden verbonden. Een afwisselende rondwandeling die u door prachtige natuurgebieden en open polders voert, maar ook langs ruige industrie en historische linies.

Onderweg: Engelmunduskerk en oversteek met de watertaxi (zomerroute)

Deze wandelroute leidt u langs Fort Veldhuis, één van de oudste betonnen forten van de Stelling van Amsterdam. De route doorkruist afwisselend open polders, parken en woonwijken. In Velsen-Zuid staat de Engelmunduskerk, oorspronkelijk gebouwd in 690 en nog steeds in gebruik voor kerkdiensten. In 1596 is de kerk herbouwd, nadat deze in de Tachtigjarige Oorlog grotendeels werd verwoest.
Voordat u aan het laatste deel van de wandelroute kunt beginnen, vaart u met een Watertaxi over het Noordzeekanaal van IJmuiden naar Wijk aan Zee (geldt voor de zomerroute, de vaartijden zijn te vinden op www.watertaxi-ijmuiden.nl).

Fort Veldhuis / Dutchphoto

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word Beschermer!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook Beschermer en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Je bent al Beschermer vanaf € 2,75 per maand. Met jouw bijdrage beschermen we 100 natuurgebieden voor de toekomst. Én kunnen we wandel- en fietspaden goed onderhouden.

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.