Fietsroute Landje van Geijsel Holendrecht en Waver

Routes
Grutto's bij Landje van Geijsel
© Roely Bos
Routes

Fietsen langs veenriviertjes en vogels kijken bij het Landje van Geijsel

Toen we in december 2019 eigenaar werden van het beroemde Landje van Geijsel bij Ouderkerk aan de Amstel, vonden we het belangrijk dat veel mensen kunnen genieten van de enorme vogelrijkdom van dit gebied. Daarom hebben we een wandel- en fietsroute uitgezet langs het vogelkijkpunt bij het Landje van Geijsel en andere mooie plekken in de buurt. Deze fietsroute is 18 km lang en voert rond de Ouderkerkerplas (met 's winters heel veel watervogels), langs enkele kronkelende veenriviertjes in Amstelland, door het dorp Abcoude en natuurlijk langs het Landje van Geijsel dat vooral van februari t/m mei interessant is. Dan staat er een laagje water op de weilanden en daar komen veel vogels op af. Om voedsel te zoeken, te rusten en ook wel om te broeden.

Rondehoep / Dutchphoto
© Dutchphoto

Praktische informatie

Download route (pdf)

WEIDEVOGELFONDS

Help de Noord-Hollandse weidevogels groot te worden

Het gaat niet goed met de weidevogels in Noord-Holland. Wil je iets extra’s doen voor grutto’s, kieviten en tureluurs? Geef dan aan het weidevogelfonds. Vanuit het fonds financieren we maatregelen om het broedsucces te verbeteren. We beschermen weidevogels tegen roofdieren en zorgen voor voldoende voedsel. En dat werkt!

Doe een gift
Jonge grutto - Weidevogelfonds
© Otto Plantema, Buiten-beeld / Jonge grutto
Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.