Fietsen langs lepelaars in De Liede

Routes
Lepelaars De Liede
Routes

Lepelaars kijken rond De Liede bij Haarlem

Deze fietsroute loopt langs de lepelaarkolonie in De Liede en is vooral in april en mei zeer de moeite waard. Vanaf je fiets sta je oog-in-oog staat met deze sprookjesachtige witte vogels en kun je ze goed fotograferen. Een indrukkewekkende ervaring! De kolonie in Haarlem is een van de allerbeste plekken in Nederland om lepelaars te zien. Vanaf het fietspad heb je een mooi uitzicht over het moerasbos en de vele nesten. Je ziet lepelaars overvliegen en op het nest hun jongen verzorgen. Soms op enkele meters afstand!

De kolonie bezoeken

Ben je van plan om de kolonie te bezoeken? Download dan onze fietsroute (er is overigens ook een wandelroute). Hiermee zie je niet alleen de lepelaars, maar kun je ook de mooie natuur in de omgeving verkennen. Je passeert weilanden, molens, forten en dijkjes en komt onderweg allerlei vogels tegen. Onze boswachter heeft de mooiste plekken voor je uitgezocht. De fietsroute volgt een aantal knooppunten uit het fietsnetwerk en loopt door het weidse veenweiden van Spaarnwoude. Onderweg passeer je cultuurhistorische monumenten en prachtige natuurgebieden (o.a. Batterij en Spaarnwouderveen). 

Lepelaars De Liede

Praktische informatie

Download route (pdf)
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.