Monitoring natuuronderzoeken

Zeeaster
© Gerard Bos

Effecten van uw groenbeleid deskundig geëvalueerd

Als terreineigenaar wilt u de effecten meten van maatregelen of (groen)beleid die u hebt genomen voor de biodiversiteit in uw gebied. Onze adviseurs (ecologen) maken samen met u een monitoringsplan of –programma. De juiste aanpak is afhankelijk van uw situatie en vraag. Het kan bijvoorbeeld gaan om het tellen van vlinders in een groenstrook tot het volgen van alle soorten in een groot gebied.  Periodiek tellen wij planten en/of dieren en op basis daarvan wordt een wetenschappelijk verantwoord verslag geschreven. 

Uitvoering monitoringsplan

Onze adviseurs maken gebruik van wetenschappelijke monitoringsystemen en zijn expert op hun eigen vakgebied. Voor uitvoering van het monitoringplan kunt u bij hen terecht. Eventueel werken we daarbij samen met vrijwilligers en externe experts. U heeft daar zelf geen omkijken naar. U krijgt de resultaten van de monitoring in een overzichtelijk rapport, een mooi document dat u kunt gebruiken richting stakeholders zoals gemeenteraad, bestuur of omwonenden. Het rapport bevat aanbevelingen die u kunt gebruiken bij het groenbeheer in de toekomst.

Dorien Hoogeboom

Functie

Projectleider Ecologie

Dorien Hoogeboom specialiseert zich in onderzoek en advies op het gebied van Natura 2000, habitattypen, SNL, monitoring, zoogdieren en (weide)vogels en zet haar expertise op GIS-gebied, projectleiding en haar schrijfkwaliteiten in bij haar projecten.

Neem contact op
Dorien Hoogeboom
© Cees de Jonge
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven