Ervenhandboeken

Boerderij boomgaard
© archief Landschap Noord-Holland

Alles wat u nodig heeft voor inrichting van een streekeigenerf

Heeft u een woning met een boerenerf in het buitengebied? En bent u op zoek naar inspiratie, een ontwerp of een idee om het erf in te richten? Wilt u daarbij van uw erf weer het visitekaartje van de streek maken? Bekijk dan eens de handboeken “Ontwerp uw eigen erf”. Voor veel streken in Noord-Holland is er een handboek beschikbaar.

Authentieke boerenerven

Bij een authentieke boerderij hoort een authentiek boerenerf. Dat is tenslotte het visitekaartje van de streek waarin u woont. Maar hoe ziet zo’n erf er uit? Wat voor bomen plant je er? En waar komt bijvoorbeeld een sloot? Het antwoord op al die vragen vindt u in onze ervenhandboeken. Voor veel gemeenten in Noord-Holland is al zo’n handboek gemaakt zoals voor de gemeenten: Bergen, Beemster, Castricum, Zaanstad, Oostzaan, Landsmeer, Schermer, Wormerland, Waterland, Amsterdam-Noord, en Zeevang. In elk handboek is voor de bewuste gemeente specifiek beschreven welke streekeigen erven er zijn en welke regels en beperkingen er gelden. Maar het is vooral een boek met uitleg over de indeling van het erf en de aanleg en onderhoud van de erfbeplanting.

Gratis downloaden

Kijk hieronder voor het juiste boek uit uw streek en download een gratis exemplaar.

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.