Magazine

Voor liefhebbers van de Noord-Hollandse natuur

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren over het landschap en de dieren die er leven? Dan mag je het magazine van Landschap Noord-Holland niet missen. Elk seizoen nemen we lezers mee op ontdekkingstocht door de provincie. Er is geen vergelijkbaar blad dat zo uitgebreid de natuur in Noord-Holland behandeld. Vier keer per jaar ontvangen onze 33.000 donateurs deze bijzondere productie. Al 42 jaar! Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over planten en dieren én de laatste informatie van onze boswachters en vrijwilligers in het veld. En dankzij de handige, uitneembare fiets- of wandelroute kun je zelf op pad en ervaren hoe verrassend mooi Noord-Holland is.

Word donateur en ontvang het magazine 4x per jaar

Gratis proefnummer

Ben je nog geen donateur en wil je toch graag kennis maken met het magazine? Vul dan snel het formulier in en ontvang thuis een gratis exemplaar. Zo krijg je een indruk van onze organisatie en het werk dat we doen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vraag exemplaar aan
Magazine 1 2019

Onderwerpen

Het is  volop winter in het magazine. Met veel aandacht voor de Waddennatuur. Tijdens de winter verblijven duizenden vogels op het Balgzand bij Den Helder. Nergens in Noord-Holland zijn er nu zoveel vogels bij elkaar te zien. Even verderop ligt het Amstelmeer waar een prachtige rondwandeling ligt. Wie liever binnen blijft tijdens de gure winter, kan de Wadden beleven met de spectaculaire film van Ruben Smit. Vraag snel een gratis proefnummer aan. Op=op.

  • Natuurgebied. Het is altijd een komen en gaan van vogels op het Balgzand bij Den Helder

  • Route. Wandelen langs de oevers en de eilandjes van het Amstelmeer (14 km)

  • WAD-film. Interview met ecoloog en filmmaker Ruben Smit

  • Mezen en mussen. Welke soorten kun je van de winter in de tuin zien?
  • Strandvondsten. Speuren naar schelpen, eikapsels en zee-egels op het winterstrand
  • Waarnemingen. Er is van alles te zien in de natuur. Opmerkelijke waarnemingen van de laatste tijd
  • Duinen. Begrazing zorgt voor meer variatie in de duinen tussen Wijk aan Zee en Castricum
  • Vrijwilligers. Aan het werk voor de roerdomp langs de Meerwijkplas
  • Hermelijn. Een portret van dit prachtige, schuwe dier. De favoriet van van boswachter Aijolt Ekkes
Magazine 1 2019

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Noordduinen, stinsenplanten en weidevogels. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute door de Noordduinen en de Zandpolder bij Groote Keeten.

Naar boven