Magazine

Voor liefhebbers van de Noord-Hollandse natuur

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren over het landschap en de dieren die er leven? Dan mag je het magazine van Landschap Noord-Holland niet missen. Elk seizoen nemen we lezers mee op ontdekkingstocht door de provincie. Er is geen vergelijkbaar blad dat zo uitgebreid de natuur in Noord-Holland behandeld. Vier keer per jaar ontvangen onze 33.000 Beschermers deze bijzondere productie. Al 42 jaar! Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over planten en dieren én de laatste informatie van onze boswachters en vrijwilligers in het veld. En dankzij de handige, uitneembare fiets- of wandelroute kun je zelf op pad en ervaren hoe verrassend mooi Noord-Holland is.

Word donateur en ontvang het magazine 4x per jaar

Gratis proefnummer

Ben je nog geen donateur en wil je toch graag kennis maken met het magazine? Vul dan snel het formulier in en ontvang thuis een gratis exemplaar. Zo krijg je een indruk van onze organisatie en het werk dat we doen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vraag exemplaar aan
Magazine nummer 2 - 2018

Onderwerpen in het lentenummer

Het is volop lente in het magazine. Met veel aandacht voor de boerennatuur in Westfriesland. In dit weidse landschap kun je heerlijk wandelen en genieten van de lege horizon, kleine dorpjes en prachtige natuurgebieden. Het barst er nu van het leven. Tussen de kleurrijke bloemen van de kruidenrijke graslanden loopt een bonte verzameling weidevogels. Grutto, kievit, tureluur...je leest er alles over zodat je ze straks in het veld kunt herkennen. Vraag snel een gratis proefnummer aan. Op=op.

  • Natuurgebied. Vogels kijken in de waterbergingen en weidevogelreservaten van West-Friesland

  • Route. Wandelen (10 km) door polders, droogmakerijen en natuur bij de Kolk van Dussen
  • Dieren. Wilde bijen zijn er in allerlei soorten en maten. Negen prachtige soorten op een rijtje. 
  • Waarnemingen. Er is van alles te zien in de natuur. Opmerkelijke waarnemingen van de laatste tijd.
  • Duinen. In de duingraslanden van de PWN duinen groeien soms wel 90 plantensoorten op één m2.
  • Vrijwilligers. Duizenden zeldzame orchideeën dankzij de Vrienden van het Kennemerstrand. 
  • Kluut. Een portret van deze sierlijke prachtvogel, getekend in zwart en wit.
magazine nr. 2 - 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In ons magazine lees je alles over weidevogels, orchideeën en nog veel meer. Met wandelroute (10 km) in Westfriesland.