Magazine

Herfst Het Wildrijk
© Dutchphoto

Nieuwste editie - november 2021

Ons nieuwe magazine is uit! In deze editie lees je onder andere over onze eerste aankoop, meer dan 80 jaar geleden, het Wildrijk. Een beeldgalerij met boombasten, herken jij ze allemaal? En in onze rubriek Uitgelicht, de kleine zwaan. En natuurlijk de opmerkelijkste waarnemingen in onze natuurgebieden. Hier vind je vast een voorproefje. Lees je mee?

Ben je nog geen Beschermer en wil je meer lezen? Vraag dan eenmalig ons magazine aan

Eerste aankoop: Wildrijk

Deze maand vieren we de 85-jarige verjaardag van Landschap Noord-Holland. Het Wildrijk werd de eerste aankoop van onze stichting. Boswachter Tim Zutt laat zien waarom dat een goed besluit was. 

Lees meer
Herfst Het Wildrijk
© Dutchphoto

Rondom kasteeltje Marquette

Maak een herfstwandeling rond het kasteeltje Marquette. Hier ligt een heel bijzonder weidevogelgebied van PWN en Landschap Noord-­Holland, dat De Kampen heet.

Lees meer over de route
Kasteel Marquette
© C.Laarhuis

Uitgelicht: kleine zwaan

De kleine zwaan is in onze provincie een steeds zeldzamer wordende wintergast. Klimaatverandering speelt hierbij een belangrijke rol. Maar er is meer aan de hand...

Lees meer
Kleine zwaan
© B. Ooms / NIS

Beeldgalerij: boombasten

De buitenste ring hout van een boom heeft niet alleen vitale functies, maar kent ook vele verschijningsvormen. Herken jij alle bomen in onze beeldgalerij?

Bekijk de galerij

Elk seizoen een nieuw natuurmagazine

Als Beschermer help je mee om de natuur te beschermen voor de toekomst. Dankzij jouw bijdrage kunnen onze boswachters en vrijwilligers 97 Noord-Hollandse natuurgebieden in topconditie houden. Als dank ontvang je een aantal exclusieve voordelen, zoals het prachtige magazine.  Je bent al Beschermer vanaf € 2,50 per maand. Het welkomstpakket ligt voor je klaar!

Bekijk alle voordelen
Waaier magazines
cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?