Magazine

Voor liefhebbers van de Noord-Hollandse natuur

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren over het landschap en de dieren die er leven? Dan mag je het magazine van Landschap Noord-Holland niet missen. Elk seizoen nemen we lezers mee op ontdekkingstocht door de provincie. Er is geen vergelijkbaar blad dat zo uitgebreid de natuur in Noord-Holland behandeld. Vier keer per jaar ontvangen onze 33.000 Beschermers deze bijzondere productie. Al 42 jaar! Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over planten en dieren én de laatste informatie van onze boswachters en vrijwilligers in het veld. En dankzij de handige, uitneembare fiets- of wandelroute kun je zelf op pad en ervaren hoe verrassend mooi Noord-Holland is.

Word donateur en ontvang het magazine 4x per jaar

Gratis proefnummer

Ben je nog geen donateur en wil je toch graag kennis maken met het magazine? Vul dan snel het formulier in en ontvang thuis een gratis exemplaar. Zo krijg je een indruk van onze organisatie en het werk dat we doen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vraag exemplaar aan
Magazine nr. 3 2018

Onderwerpen

Het is nog volop nazomer in het magazine, maar ook de herfst komt eraan. Met veel aandacht voor de boerennatuur van de Eilandspolder. In de zomer is dit gebied een prachtige polderjungle met ruisende rietkragen en water- en oeverplanten. In het najaar vinden goudplevieren en watersnippen er hun toevlucht. Het gekke is: maar weinig Noord-Hollanders kennen de Eilandspolder. Maar wie hem weet te vinden, kan er heerlijke tochtjes maken: fietsend, wandelend of in een bootje of kano. Vraag snel een gratis proefnummer aan. Op=op.

  • Natuurgebied. De Eilandspolder: oase van rust waar je kunt genieten van boerennatuur

  • Route. Wandelen (6 km) en fietsen (14 km) door de Eilandspolder
  • Cultuurhistorie. Restauratie van het Fort Zuidwijkermeer aan het Noordzeekanaal
  • Bessen en zaden. In de herfst genieten de dieren van een overvloed aan kleurige bessen, vruchten en noten.
  • Waarnemingen. Er is van alles te zien in de natuur. Opmerkelijke waarnemingen van de laatste tijd.
  • Duinen. Imposant stuivende duinen in de Noordwest Natuurkern bij Bloemendaal
  • Vrijwilligers. Onderzoek naar de raadselachtige ruige dwergvleermuis
  • Ree. Een portret van dit prachtige, schuwe dier. De favoriet van van boswachter Jeroen Engelhart
Magazine nr. 3 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer alles over vleermuizen, stuivende duinen, bessen en nog veel meer. Inclusief uitneembare wandel- en fietsroute in de Eilandspolder.

Naar boven