Magazine

Rietorchis
© Piet van Breugel

Nieuwste editie - mei 2021

Ons nieuwe magazine is uit! In deze editie lees je onder andere over de bloemenzee in onze natuurgebieden langs de kust, de meeuwen die je in Noord-Holland kunt tegenkomen en de opmerkelijkste waarnemingen in onze natuurgebieden. Hier vind je vast een voorproefje. Lees je mee?

Ben je nog geen Beschermer en wil je meer lezen? Vraag dan eenmalig ons magazine aan

Bloemenzee langs de kust

Tussen Callantsoog en Den Helder beheert boswachter Jordi Frowijn verschillende natuurgebieden. In mei staan ze er op hun mooist bij, zo blijkt tijdens een bezoek aan De Nollen, Mariëndal en de Zandpolders. 

Lees meer
Hooibeestje
© Henk van Bruggen

Fietsroute De Nollen, Mariëndal, Zandpolders

Een fietsroute door duinen, over zeventiende-eeuwse dijken, langs nieuwe natuur. De route is altijd mooi, maar als de orchideeën bloeien in mei/juni is het gebied op z’n fraaist.

Lees meer over de route
Kluut / Gerard Bos

Uitgelicht: de zandhagedis

De zandhagedis is een echte zonaanbidder. Eind april of in mei heb je de meeste kans hem te zien zonnen in de duinen. Maar waarom is de naam ‘zandhagedis’ ietwat misleidend?

Lees meer
Zandhagedis
© Nature in Stock

Beeldgalerij: meeuwen

Meeuwen zijn er in vele soorten en maten, maar binnen hun verscheidenheid hebben ze soms ook verrassend veel gemeen. Welke meeuwen kun je in Noord-Holland zien? 

Bekijk de galerij

Elk seizoen een nieuw natuurmagazine

Als Beschermer help je mee om de natuur te beschermen voor de toekomst. Dankzij jouw bijdrage kunnen onze boswachters en vrijwilligers 97 Noord-Hollandse natuurgebieden in topconditie houden. Als dank ontvang je een aantal exclusieve voordelen, zoals het prachtige magazine.  Je bent al Beschermer vanaf € 2,50 per maand. Het welkomstpakket ligt voor je klaar!

Bekijk alle voordelen
Waaier magazines
cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Ree

Tips om erop uit te gaan in de vakantie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand wandel- en fietsroutes, excursies in de buurt, het laatste natuurnieuws en meer.