Magazine

Ilperveld
© Klaas Ros

Nieuwste editie - augustus 2021

Ons nieuwe magazine is uit! In deze editie lees je onder andere over de opknapbeurt voor het Ilperveld, dieren met de stad als habitat, de grootoorvleermuis en natuurlijk de opmerkelijkste waarnemingen in onze natuurgebieden. Hier vind je vast een voorproefje. Lees je mee?

Ben je nog geen Beschermer en wil je meer lezen? Vraag dan eenmalig ons magazine aan

Opknapbeurt Ilperveld

De afgelopen maanden is in het Ilperveld op grote schaal gegraven en geplagd. Journalist Idde Lammers maakt een ronde door het veenweidengebied vlakbij Landsmeer met boswachters Hans Brinks en Bas Rijs.

Lees meer
Ilperveld uitzichtpunt / Klaas Ros
© Klaas Ros

Wandelroute Purmer- en Ilperland

U verkent het Purmer- en Ilperland tot in de groene rand bij Purmerend. De route biedt weidse vergezichten vanaf de (Noordhollandse) Kanaalweg en vanaf het dwarspad Ilpendam-Den Ilp. 

Lees meer over de route
Ilperveld
© Klaas Ros

Uitgelicht: de grootoorvleermuis

De grootoorvleermuis is één van de elf soorten vleermuizen die onze provincie telt. Met zijn grote oren is het een opvallende verschijning. 

Lees meer
Grootoorvleermuis
© Nature in Stock / David Hosking

Beeldgalerij: dieren in de stad

Niet alleen in natuurgebieden, maar ook in de stad scharrelt van alles rond. Door de warmte, de stenen en het voedselaanbod gedijen sommige dieren hier zelfs beter dan elders. We lichten acht bekende en minder bekende soorten uit.

Bekijk de galerij

Elk seizoen een nieuw natuurmagazine

Als Beschermer help je mee om de natuur te beschermen voor de toekomst. Dankzij jouw bijdrage kunnen onze boswachters en vrijwilligers 97 Noord-Hollandse natuurgebieden in topconditie houden. Als dank ontvang je een aantal exclusieve voordelen, zoals het prachtige magazine.  Je bent al Beschermer vanaf € 2,50 per maand. Het welkomstpakket ligt voor je klaar!

Bekijk alle voordelen
Waaier magazines
Cover M3 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Mycena Gerard Bos

Geniet van de herfst

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand wandel- en fietsroutes, excursies in de buurt, het laatste natuurnieuws en meer.