Magazine

Hempolder
© Ronald van Wijk

Nieuwste editie - februari 2021

Ons nieuwe magazine is uit! In deze editie lees je onder andere over de bescherming van weidevogels, de verschillende strategieën van dieren om de koude wintermaanden te overleven en de opmerkelijkste waarnemingen in onze natuurgebieden. Hier vind je vast een voorproefje. Lees je mee?

Ben je nog geen Beschermer en wil je meer lezen? Vraag dan eenmalig ons magazine aan

Warm welkom voor onze grutto's

Boswachter Chris neemt ons mee naar een paar gebieden waar het beschermen van weidevogels topprioriteit heeft.

Lees meer
Grutto / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Vogelkijk fietsroute

Een prachtige fietsroute langs weidevogelrijke gebieden bij het Uitgeester- en Alkmaardermeer. De route is het hele jaar mooi, maar in de maanden maart t/m juni zijn hier ook veel weidevogels te zien. 

Lees meer over de route
Tureluur

De kuifeend

Kuifeenden worden tot de weidevogels gerekend. Wil je meer weten over deze eend met kenmerkende kuif?

Lees meer
kuifeend
© D. Duckett/NIS

Dieren in de winter

Dieren hebben verschillende strategieën om de koude wintermaanden te overleven. Sommige gaan voor maanden in winterslaap, andere doen het alleen wat rustiger aan 

Bekijk de galerij

Elk seizoen een nieuw natuurmagazine

Als Beschermer help je mee om de natuur te beschermen voor de toekomst. Dankzij jouw bijdrage kunnen onze boswachters en vrijwilligers 97 Noord-Hollandse natuurgebieden in topconditie houden. Als dank ontvang je een aantal exclusieve voordelen, zoals het prachtige magazine.  Je bent al Beschermer vanaf € 2,50 per maand. Het welkomstpakket ligt voor je klaar!

Bekijk alle voordelen
Waaier magazines
cover m1 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

Naar boven
Zeerijdtsdijkje

Gratis preview van nieuw natuurboek

Ben je benieuwd naar de mooiste plekken in Noord-Holland? Vraag dan onze speciale digitale voorpublicatie aan van het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland'. Volop inspiratie om op pad te gaan in de Noord-Hollandse natuur!